Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Jaguar XE przeróbka USA

(1/3) > >>

Castrol:
Witam, płynie do mnie Jaguar XE ze stanów,chciałbym się dowiedzieć jakie przeróbki mnie czekają aby dostosować go do EU,głównie chodzi mi o światła, (przód jest w nim na zwykłym xenonie) Dodam,że dysponuje sprzętem do jaga,nowym SDD. Może ktoś będzie wiedział czy wszystkie adaptację zrobię z poziomu tego programu? Firmy które zajmują się przeróbką jaguarów biorą chore ceny za przerobienia radia navi i świateł bo powiedzieli mi około 3 tyś :o Ja wiem,że ludzie powiedzą "kupił auto za taką kasę a nie stać go na przeróbkę za 3k" ,sorry ale znajomy mechanik zapłacił 3 tyś za właśnie tego SDD którym myślę,że wszystko ogarnę. Będe wdzięczny za każdą radę.

Yoohas:
W światłach nie chodzi o przeprogramowanie a homologację. Musisz mieć UE, a zatem i tak lampy przednie wymieniasz. Jak pójdzie prosto to tylko wymiana i programowanie. Czasami jednak trzeba wymieniać też moduły.

Nie wiem jak w XE - może tylne lampy są takie jak UE?

Częstotliwości radia ustawisz bez problemu programem diagnostycznym. Nie zawsze też można przestawić prędkościomierz na km z poziomu menu samochodu, trzeba przeprogramować.

Castrol:
Kurcze to mnie troche zdziwiłeś, po rozmowie właśnie z Panem co pytałem o programowanie lamp zapewniał,że przód jest tak jakby EU albo jakaś adaptacja czy coś. Lampy tył mam już kupione EU.

Yoohas:
Lampy zapewne da się ustawić. Nie w tym problem. Muszą mieć oznaczenie potwierdzające homologację na Europę. Być może przy pierwszym przeglądzie diagnosta nie sprawdzi ale bywają sytuacje, gdzie przy jakiejś kolizji robi się z tego problem.

Jaccom:
Hmm Ciekawe a czy lamp przednich w XE nie przestawiasz z poziomu menu ??
Jest taka pozycja w menu pojazdu jak ustawienie przednich lamp, (L) lub (R)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej