Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Wlałem benzyny do diesla XF 2011 3.0 V
Tomi52:
Właśnie mój mechanik radził podobnie, gdyby zapaliła się żółta kontrolka, to zgasić motor, zdjąć tylną kanapę i odłączyć przewód paliwowy podający do filtra, założyć wężyk i odpalić Start bez wciśniętego hamulca. Pompka będzie wypompowywać paliwo, a silnik nie odpali. W moim przypadku nie działo się nic, a wczoraj, po powrocie z pracy, dolałem jeszcze do pełna "z ubiciem", aż się przelało, weszło ponad 8 litrów. Jak otrzymam przesyłkę, to doleję jeszcze dodatek Moli do diesla i powinno być już po kłopocie.
Zbyszek01:
Takie dodatki do paliwa stosuję jak tankuję paliwa „premium” bo one mają mniej dodatków „bio” a z tego co czytam po forach takie paliwo jest bardziej suche. Stosowanie poprawiło mi korekty na wtryskach i o ile moje ucho dobrze to usłyszało jest poprawa jak chodzi o dźwięk pracy na wolnych obrotach.
nordyk:
Ja polecam Liqui Molly speed Diesel zusatz- wystarczy na 400 L ropy i jest różnica.
Zbyszek01:
Przyznaje że na tym się nie znam, stosuje polecane przez ludzi z innego samochodowego forum na którym jestem. Tam szukali i wybierali z tego co pamiętam o jak najmniejszej ilości popiołu ze względu na DPF
Baczek1987:
Jak ja niechcacy zlapalem za pistolet z benzyna to zalalem max 2l i zaczelo mi wypluwac na zewnatrz bo zadziala blokada pozniej szukanie kluczyka w bagazniku sciagnelem blokade i zalalem ON.Dziwne ze blokada nie zadzialala poto ja zrobili..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej