Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

X300 pytania od nowego posiadacza

<< < (6/9) > >>

Ziomek1988:
To nie wiem czy u mnie ktoś coś mieszał wcześniej ale nigdzie nie mam takich żarówek jak u Ciebie na zdjęciu 1. U mnie wszystko siedzi w oprawkach. Tu np masz podświetlenie zegarka:

Podświetlenie przycisków też jest w takich oprawkach ale tak jakby te żaróweczki były nieco mniejsze.

mateusz_35:
Do wyświetlacza klimy, zegarka, i przycisków od zegarka masz żarówki t4.2 a do przycisków od klimy masz żarówki t3. Wpisz sobie na allegro LED T4.2 i masz.

Ziomek1988:
Dzięki, wiem jak to wygląda seryjnie ale kolega wyżej używając dwóch rodzai żarówek led uzyskał efekt, którego oczekuję tak więc drążę temat co i gdzie dokładnie wsadził żeby wyszło jak u niego :)

truten23:
@Ziomek1988 w tą obsadkę którą pokazałeś wkładasz diodę 3mm. Lub rezygnujesz z diody i bezpośrednio do PCB lutujesz diodę 5mm.

Ziomek1988:
Poddaję się. Nie mam pojęcia jak zrobiłeś, że białe diody na białych przyciskach dają turkusowe podświetlenie....to wbrew fizyce :D

Po lewej zielone diody 3mm z niebieskimi kapturkami, po prawej białe z niebieskimi kapturkami a po środku na wyświetlaczu białe diody. U mnie białe diody dają białe podświetlenie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej