Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

X300 pytania od nowego posiadacza

<< < (3/9) > >>

denver69:
 Co do wymiany żarówek, ja wymieniłem wszystkie na diody zielone,  ale same diody świecą za jasno, malowałem je niebieskim lakierem do paznokci i jest idealnie, świecą jasno ale nie "rażą".

Ziomek1988:

--- Cytat: truten23 w Luty 01, 2021, 20:10:23 pm ---Ale ta wtyczka ma blokadę, którą trzeba zwolnić. Może jutro Ci wyślę jak to u mnie wygląda. A może zdjęcie jakieś znajdę. Pogoda nie zachęca żeby zaglądać pod maskę, nawet w stodole ;)

--- Koniec cytatu ---

Faktycznie udało mi się wyrwać końcówkę i wrzucić tę luźną. Klima zaczęła chłodzić...jutro jadę do serwisu klimy żeby sprawdzić co i jak. Auto kupiłem świadomie z niedziałającą klimatyzacją. Ciekawe czy ktoś był nieświadomy tej wtyczki czy może z jakiegoś powodu była wypięta i tak złożona celowo? Hmmm

W kwestii żarówek wyjąłem wszystkie z panelu klimy, zegarka i radia, zamówiłem żarówki z wąsem i kapturki sylikonowe, będę starał się zrobić tak jak było oryginalnie :)

truten23:
Może ktoś kompresor zmieniał i zawiesił sie na "niepasującej" wtyczce?

--- Cytat: denver69 w Luty 02, 2021, 19:59:01 pm --- Co do wymiany żarówek, ja wymieniłem wszystkie na diody zielone,  ale same diody świecą za jasno, malowałem je niebieskim lakierem do paznokci i jest idealnie, świecą jasno ale nie "rażą".

--- Koniec cytatu ---

Ja z kolei u siebie zastosowałem wszędzie diody białe. Co ciekawe dało to kolor podświetlenia znany z nowych jagów, taki turkusowo-niebieski.
Do konwersji na LEDy, polecam wybierać te dyfuzyjne  :-V

Ziomek1988:
Nie wali Ci za mocno po oczach?

truten23:
Nie. Kolor jest przyjemny dla oka. Poza tym, jest regulacja jasności przecież ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej