Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Sprężarka klimatyzacji SII

<< < (2/3) > >>

kogutki:
dostalem, juz wyslalem mail. zobaczymy co bedzie  :)

JAGULAR:
Sprawdź tutaj
http://www.britishparts.co.uk/.sc/ms/dd/Jaguar%20XJ6-XJ12%2069-87--Cooling-Heating/1174/AC%20COMPRESSOR
pozdr

jarek-jerryjag:
Ta sprężarka klimy to była wzięta z chevroletów jest typem A-6  dość ciężka  (18 kg ) z lat 1960  Różnica, późniejsze modele Jaguara  miały śruby metryczne do przykręcania  Chevy miał standard -calowe) Znam osobę która wsadziła do ser III (ale to samo co ser II) sprężarkę od XJ40 lepiej działa i jest lżejsza
 troczę trzeba sie namęczyć aby ja zamocować ale jest warto.
 ja ostano zakładam sprężarkę od XJ81 V12 do wcześniej szych modeli XJS trzeba przerobić węże i  koło-sprzęgło na pasek. auto nie będzie w 100% oryginalne ale będę mógł używać klimę bez obawy przegrzania silnika podczas upałów.

Nemys:
Mam sprężarkę od S3 . Rocznik 83 . Pochodzi z mojego dawcy części.
Co do stanu to układ klimy był cały czas zalany olejem. Kręci się normalnie. Natomiast zakładam, że do wymiany będą uszczelnienia. Mogę ją sprzedać za 150 zł  Jak coś to pisz na priv

gustaff76:
Witam
mam problem z uruchominiem klimatyzacji w serii II 76 układ jest szczelny ale sprezarka działa tylko po podłaczeniu "na krotko" gdzie sa bezpieczniki odpowiedzialne za prace klimatyzacji prosze o wszelkie dodatkowe informacje na ten temat   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej