JRL SDD - urządzenie do kupienia na allegro za 750. Soft do ściągnięcia z sieci i uruchomienia za free.
Ja mam mapy ściągnięte z sieci. Nie dam głowy, ale wydaje mi się, że mam wersje z 2014 lub 2015. Nie wiem co dokładnie ma na myśli przedmówca mówiąc, że support skończył się w 2012 roku, ale wydaje mi się, że ten sam system i te same mapy były też w Volvo, które wypuszczało aktualizację dłużej. Tak czy siak u mnie jest w całości np. S2 wokół Wawy, ale np. S8 Łodź-Wrocław nie ma.
Rdza tylnej klapy - chodzi o łączenie plastikowego elementu na którym są lampki oświetlenia rejestracji z pionowym elementem, do którego mocowana jest rejestracja.
Jak będziesz sprawdzał auto przejedź się nim co najmniej 30-40km. W tym czasie sprawdź, czy:
- nie zapalają się kontrolki od czujników ciśnienia w oponach (można je bez problemu skasować w SDD, ale to nie rozwiązuje problemu i ponownie zapalają się po mniej-więcej takim dystansie)
- czy nie zapalają się same światełka w kabinie nad głową kierowcy i pasażera
- czy po wrzuceniu wstecznego kamera cofania działa i nie śnieży (jeśli są problemy, prawdopodobnie wiązka łącząca auto z klapą bagażnika jest na wykończeniu)
Ja mogę powiedzieć, że układ jezdny i napędowy - zero jakichkolwiek problemów.