Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Znikajace tryby specjalne.
piotrrf:
Zbyszek,na szczescie do nich nie trafisz.To niemiecki serwis.Wiadomo,ze serwisy nie wszystkie sa na dobrym poziomie.
piotrrf:
Niestety problem powrócił.
Aku podładowałem ale nic to nie dało. Oczywiście wiem, że to dość często występujący błąd.
Co zauważyłem?Gdy była temperatura minusowa, to nie ginęły tryby specjalne. Jak tylko zrobiło się cieplej, znowu zginęły. I to nie po jakimś czasie. Odrazu po odpaleniu auta wyskakuje komunikat.
Muszę zaznaczyć, że wcześniej w lato było ok. Teraz jest wilgotno. Gdy ta wilgoć zamarza to wszystko działa poprawnie.
Co o tym sądzicie?
Czyżby błąd zapisał się w kompie i odnawia?
Zbyszek01:
Posprawdzał bym jeszcze kable masowe czy gdzieś się nie poluzowały lub końcówki nie obłamały. Coś gdzieś kiedyś czytałem o tym że na jednym kablu była częsta taka usterka.
rmazurek:
DOkladnie -zmieniono projekt tego przewodu w pozniejszych modelach rocznikowych - jest to przewod masowy pomiedzy silnikiem a lewa wierzyczka przedniego zawieszenia pod maska
piotrrf:
Od tego zaczalem sprawdzac ,gdy koledze pekl ten przewod.
U mnie jest jak nowy.Zadnych luzow.
Moglbym jechac do ASO ale czy wykryja te usterke,jesli to jakis przewod nie styka?
Ostatnio chcieli auto na 3 dni a narazie jest mi Jaguar potrzebny bo inne auta uziemnione.
Na szczescie da sie jechac i nie ma to duzego znaczenia,jedynie mnie denerwuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej