Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Zakup Jaguara XF
zbychuro:
Nordyk ma rację, potwierdzam, na kilkanaście podróży Monachium - Bydgoszcz w czasie 6-7 godz dwa razy zostałem wyprzedzony /Porsche i Aston Martin / i przy tym tempie spalanie 8,5-9 l/100 km
kamis:
Panowie, ale o czym są te wpisy? Czy silnik 3.0D jest jakiś super? Nie, nie jest. Jest ok. W kwestii osiągów w porównaniu do 5.0 albo 4.2SC to jest zupełnie inna liga. Rzęch. Chwalenie się, że ktoś kogoś wyprzedził dwa razy? To jakiś konkurs na największego debila na danym odcinku, czy jak? A spalanie - no bardzo proszę, szanujemy się troszkę. Jak dla kogoś parę litrów w tę czy w tamtą ma znaczenie, to powinien sobie fabię z lpg kupić, a nie auto po pół bańki. Ja rozumiem, bieda to nie wstyd.
Przy kupowaniu używanego XF z 3.0D kluczowe pytanie, na które powinien sobie odpowiedzieć kupujący jest takie, czy bierze na siebie ryzyko, że bardzo wkrótce mu się ten 3.0D rozleci i będzie musiał przy aucie o wartości powiedzmy 100k wsadzić 40k w remont.
Reasumując - przy nowym aucie 3.0D jest ciekawą opcją, szczególnie dla trzymających się za kieszeń.
nordyk:
Jest zajebisty ten silnik
Genera³ Lee:
--- Cytat: anutemix w Grudzień 01, 2020, 20:15:23 pm --- Nawet nie siedziałeś w 2.2 a bzdury piszesz. Ubawilem się jak napisałeś że 5% innych aut ci podskoczy. Idź lepiej bajki pooglądać. Autor i tak nie interesuje się więc temat zamknięty może być.
--- Koniec cytatu ---
Jestem zainteresowany, ale nie zawsze jest czas żeby odpisać.
Z tego co czytam 3.0 jest zdecydowanie bardziej kuszącą opcją, ze względu na osiągi i kulturę pracy. Niestety na rynku wtórnym wybór XF'a w kombi w ogóle jest w zasadzie żaden, bo jest chyba 6 ofert na OtoMoto z czego raptem dwa z silnikiem 3.0. nie wykluczam ani jednej, ani drugie opcji, chociaż skłaniam się ku 2.2 😉
Czy każdy Sportbrake ma pneumatyczne zawieszenie z tyłu czy to była opcja w tych autach? Szukałem też informacji na temat zawieszenia CVD, ale nic konkretnego nie znalazłem. Są z nim jakieś większe problemy, awarie?
zbychuro:
--- Cytat: kamis w Grudzień 02, 2020, 00:09:52 am ---Panowie, ale o czym są te wpisy? Czy silnik 3.0D jest jakiś super? Nie, nie jest. Jest ok. W kwestii osiągów w porównaniu do 5.0 albo 4.2SC to jest zupełnie inna liga. Rzęch. Chwalenie się, że ktoś kogoś wyprzedził dwa razy? To jakiś konkurs na największego debila na danym odcinku, czy jak?
--- Koniec cytatu ---
Ja nie rozumiesz to nie wtrącaj się do dyskusji. Pytanie było 2,2 czy 3.0 i obrazowo przedstawiłem to co potrafi 3.0 a nie zrobi tego 2.2. To nie żadne chwalenie, bo to zwykła jazda a pomoc koledze. Notabene miarkuj słowa i nie obrażaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej