Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Moduł komfortu

<< < (2/2)

luko_j:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=19208.0 tu jest jeden sposób.. Tylko troszkę inwazyjny. Jeszcze szukam tego z podaniem plusa na pin we wiazce modułu komfortu

Krisu:
Nie mam raczej przetartych kabli. Mój kot ma 120tyś przebiegu. Sprawdzony przed kupnem przez niemiecką firmę. Osobiście go ściągałem . Tu nie chodzi o sam bagażnik. Jak zadziała central to i klapa się otwiera. Problem jest taki że central raz działa a raz nie. Oczywiście po złości jak coś włożę do kufra to dziad nie otworzy. Zastanawiam się nad wymianą modułu. Na allezło są od 15 ziko. Tylko czy nie będę musiał pastylki przeprogramować ? To taki moduł 1X43-15K600-AM.  Na obudowie za tym numerem jest jeszcze data code. Czy on musi być taki jak na moim module ? Pytałem jeszcze kolegi oblatanego w fordach. Może to być  jeszcze wina zamka sterującego. Została tylko metoda prób i błędów. Co do kufra to zrobienie otwierania awaryjnego to żaden problem. Najpierw przetestuję u siebie. Potem opiszę dla osób które mają problem tylko z bagażnikiem.

Krisu:
Podłączyłem dzisiaj kompa i takie bzdety wyszły. Może przez te błędy. Płynem przelałem kostki na module. Dzisiaj było ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej