Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Ja się pytam gdzie się podział "auto hold"!?

<< < (2/5) > >>

tomas90:
w XF z 2015r również nie ma takiej funkcji, w poprzednim aucie była i brakuje mi tu tego bardzo szczerze mówiąc.

Zbyszek01:
Może coś z tego będzie pomocne?
https://www.ownerinfo.jaguar.com/document/4N/2018/T19935/25486_pl_POL/proc/G1894428

kasparov:
To funkcja automatycznego zwalniania hamulca. Działa dobrze, tak też ją sobie w korku używam, ale włączyć hamulec trzeba ręcznie klikając, a w nowym XE polifcie przycisk jest dosyć nie pod ręką.
Automatycznie hamulec włącza się tylko jak przechodzisz w tryb P, albo jak wyłączysz auto z trybu D / S / R i stoi w miejscu (w sensie, zapomnisz włączyć P). No i ACC ogarnia hamowanie automatycznie, ale on nie włącza elektrycznego ręcznego, tylko trzyma hamulec. Asystent parkowania też jakoś potrafi :) , tu jakaś inna kwestia za tym stoi.

Przeryłem sieć trochę, wygląda na to, że Jaguar chyba nie ma na to patentu / licencji bo, żaden z modeli nie ma tej funkcji, nawet nowy F-pace poliftowy 2021 i wydaje mi się, że również Land/Range ROVER ma tą samą sytuację.

brawet:
W nowym Rangę Rover Evoque jest auto hold. Dzisiaj jeździłem. Włącza ją się zestawie wskaźników.

rmazurek:

--- Cytat: kasparov w Listopad 13, 2020, 11:41:28 am ---Przeryłem sieć trochę, wygląda na to, że Jaguar chyba nie ma na to patentu / licencji bo, żaden z modeli nie ma tej funkcji, nawet nowy F-pace poliftowy 2021 i wydaje mi się, że również Land/Range ROVER ma tą samą sytuację.

--- Koniec cytatu ---

Ipace ma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej