Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Ja się pytam gdzie się podział "auto hold"!?
Jaccom:
Hmmm dziwne albo w moim kocie jest coś nie tak ale taka funkcja jest i działa. Może to tez kwesta tego że sprowadzany z USA
Jest tez dodatkowy tempomat do jazdy w korku działa od 0,5km/h do 30
Tak więc czy stoję w korku czy zatrzymam się na światłach hamulec trzyma auto automatycznie.
rmazurek:
--- Cytat: Jaccom w Grudzień 11, 2020, 10:29:07 am ---Hmmm dziwne albo w moim kocie jest coś nie tak ale taka funkcja jest i działa. Może to tez kwesta tego że sprowadzany z USA
Tak więc czy stoję w korku czy zatrzymam się na światłach hamulec trzyma auto automatycznie.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy masz aktywny tempomat?
w tym przypadku dziala to troche jak auto hold ale tylko gdy tempomat jest "wlaczony".
"normalny" auto hold dziala po kazdym zatrzymaniu, aktywny tempomat nie musi byc "wlaczony"
Jaccom:
rmazurek: Przepraszam sprostuję, Nie posiadam autohold. Ale działa i nie działa Wczoraj miałem trochę jazdy po mieście więc zwróciłem na to szczególna uwagę. Wiem ze trzyma hamulec po zatrzymaniu się tak jak mam w Wv. Ale.. Nie za każdym razem tak samo jak nie zawsze wyłącza silnik.
Szukałem zależnej przyczyny i nic. Czasem zadziała natychmiast a czasem po 3-6 sekundach, czasem wcale. Zabij mnie nie wiem.
Człowiek od którego kupiłem auto sprowadza wyłącznie koty i landrowery. Dostosowuje je do EU wiec może to jego robota.
kasparov:
--- Cytat: Jaccom w Grudzień 11, 2020, 10:29:07 am ---Hmmm dziwne albo w moim kocie jest coś nie tak ale taka funkcja jest i działa. Może to tez kwesta tego że sprowadzany z USA
--- Koniec cytatu ---
Opowiedz jak włączasz tą funkcję, albo podeślij foto przycisku. Takie coś by mi wystarczyło, jak Ty masz to raczej jest i u mnie taka funkcja. Ja się chyba starzeje i nie mogę znaleźć tego nawet w instrukcji :)
piotrrf:
U mnie tak dziala aktywny tempomat gdy jest wlaczony.Nie wazne jak predkosc.Czesto jezdze z wlaczonym i nastawionym na wykrywanie przeszkod z wiekszej odleglosci.
Nie mialem nerwow by jezdzic z ustawionym mniejszym dystansem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej