Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

tankowanie paliwa

(1/1)

Agata:
Hej. wydaje mi się, że mam jakiś problem z zatankowaniem mojego dieselka. Cały czas mi odbija pistolet. Czy spotkaliście się z takim przypadkiem? Ogólnie mam wrażenie, że podczas tankowania te opary tworzą jakąś "chmurę" i .... dziwnie to wygląda, że przy innym dystrybutorze zatankują 2 samochody a ja stoję i .... a no chyba, że te 2 samochody zatankowały za 20 zł ... hmmm  ;) ? Wiecie to nie jest jednak tak! Trzymam ten nalewak i denerwuje mnie to, że jednak nie działa jak powinno. Ponawiam pytanie, czy spotkaliście się z takim problemem i ewentualnie jak rozwiązać ten problem??? 

Robik:
Mialem podobne doswiadczenie na poczatku wspolpracy z JAGiem, teraz  po kilku latach wiem ze pistolet trzeba trzymac pod odpowiednim katem i wtedy pistolet nie odbija.Trening czyni cuda ;)

PeterX:
Trzeba przejrzeć odpowietrzenie baku, w takim stanie można się zamęczyć, zwłaszcza tankując do pełna na mrozie.   

Agata:
Już wszystko się wyjaśniło. 
W bagażniku przy zestawie narządzi jest taki żółty plastikowy "patyczek", którego należy włożyć do wlewu i przywrócić zapadkę - zabezpieczającą przed wlaniem innego paliwa. Pomogło
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej