Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Nowe uszczelki do drzwi? gdzie jest dostać?

(1/2) > >>

nowyzielony:
Po naprawie i uszczelnieniu szyberdachu przydałoby się wymienić uszczelki w drzwiach, które też mają swoje lata i przy wyższych prędkościach dają o sobie znać. Czy ktoś z Was je wymieniał i może polecić miejsce gdzie można je dostać?

PeterX:
Ceny nowych uszczelek do jakiegokolwiek auta to kosmos. Pytałem ostatnio o uszczelkę do Focusa, zaśpiewali 450 zeta za drzwiową, o kararoseryjną już nie pytałem. W każdym razie daj znać, gdybyś miał odwagę zapytać w kocim ASO :)

nowyzielony:
W ASO zakładam, że cena zdecydowanie z kategorii poprawiających nastrój :D Na wszystkich znanych mi stronach nowych nie widziałem.
Zastanawiam się na druciarstwem i wprowadzeniem do nich pianki do uszczelek ok 20zł za metr. Z tego co słyszałem pomaga i to całkiem nieźle.

a1410:
Zamiast pianki można zastosować gumowy wężyk o zewnętrznej średnicy ciut mniejszej niż wewnętrzna średnica uszczelki. Wsuwa się go po posmarowaniu wazeliną lub jakimś smarem. Taki wężyk powoduje, że uszczelka powraca do swojego pierwotnego, okrągłego kształtu i wszelkie szumy powietrza z okolic drzwi podczas szybkiej jazdy redukują się praktycznie do zera  :-V

Boodzio2:
Szukać używek . Najlepszy wybór to zakup całego zdrowego Anglika jako magazyn części dla posiadanego auta.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej