Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)
Tarcze hamulcowe - zużycie
windcrackerPL:
Dzień dobry Forumowicze. Ciekaw jestem, kto już wymieniał tarcze hamulcowe w swoim E-Pace... Pytam, bo mam kłopot.
Czy to możliwe, by po 21tys.km tarcze były do wymiany? ::) Strasznie mnie to dziwi, bo nie szaleję i raczej spokojnie jeżdżę, nie przypominam sobie mocnego hamowania w kałużach, nawet ani razu nie włączyły się światła awaryjne podczas hamowania.
A wszystko zaczęło się po przeglądzie okresowym. Pojechałem na przegląd nie mając żadnych zastrzeżeń do auta, a po powrocie pojawiły się drgania i buczenie podczas hamowania przy większej prędkości. Gdy zadzwoniłem do serwisu, to padła sugestia, że pewnie będą tarcze do wymiany, ale "gwarant przy tym przebiegu za to im nie zapłaci". Czy to możliwe, czy coś mi śmierdzi? :-thumpdown
Dzięki z góry za Wasze głosy :)
xbeyond:
Cześć,
Coś chyba jest nie tak skoro jedziesz na przegląd sprawnym autem a wyjeżdżasz niesprawnym. Nie miałem jeszcze tej przyjemności bo moje auto ma 8 miesięcy i 10k przebiegu ale coś mi tu śmierdzi. Wymiana tarcz po 21tyś ? To nie wiem jak musiałbyś jeździć tym samochodem. Chyba , że masz silnik P300 :)
Tak na serio to ewidentnie do sprawdzenia temat. Masz te mniejsze czy większe tarcze 350mm ?
windcrackerPL:
Koła 19”, tarcze 350mm, P200
q_nerk:
Zacząłbym od sprawdzenia dokręcenia kół
mir:
Mam zrobione 25k i tarcze są sprawne.
Fakt, polecam sprawdzić koła.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej