Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Zdalne uruchamianie pojazdu
Zbyszek01:
A skoro auta ze Stanów sprowadzane u nas mają?
Wysłane z iPhone
deCastelano:
Nie jestem pewny, ale myślę, że sprawa fotoradarów jest inna - po prostu na mapie Niemiec nie są oznaczone, to kwestia wersji mapy (niemiecki Jaguar jak wjedzie do PL to będzie pokazywał fotoradary), natomiast możliwość zdalnego odpalania jest przypisana VINem do auta - dlatego po sprowadzeniu ta opcja nie wygasa. Na moim przykładzie - auto ze Stanów, zainstalowana apka z polskiej wersji app store, wszystko w apce po polsku + możliwość zdalnego odpalenia i ustawienia temperatury. Oczywiście w aucie musiałem włożyć kartę SIM, żeby mogło się komunikować na odległość z telefonem, ale poza tym kosztów brak.
Zbyszek01:
I o to mi chodziło.
Wysłane z iPhone
Trebor:
--- Cytat: stingear w Październik 13, 2023, 15:57:22 pm ---Potrzebne są 2 rzeczy: dopuszczenie w aktualnym regionie oraz Pakiet Protect w wersji rozszerzonej - chodzi o subskrypcję w aplikacji. Ta także jest ograniczona kwestią terytorialną. EU ogólnie zabrania możliwości uruchomienia silnika nie będą wewnątrz auta, ale nie dotyczy to UK, które nie jest w uni. Tak samo Stany zjednoczone i kraje spoza uni - tu akurat nie wiem dokładnie, bo mi to było do niczego niepotrzebne. Informacje otrzymane bezpośrednio w salonie Jaguara w DE.
--- Koniec cytatu ---
W Irlandii wszystko śmiga, a jest w UE.
Zbyszek01:
Ale auto z unii czy GB?
Wysłane z iPhone
Nawigacja
Idź do wersji pełnej