Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Jaguar XE 2.0 benzyna - stukanie i drgania na starcie

<< < (5/5)

pawel39:
W tej chwili jeżeli było od prywatnego zakup to można napisać wniosek o żądanie obniżenia ceny, najlepiej z pieczątką kancelarii  ale jeżeli gość skorzysta też z usługi kancelarii to bez szans. Poszkodowany na początku musi wskazać sprzedającemu ukrytą wadę, sprzedający wtedy sprawdza samochód czy te wadę ma i ewentualnie ustala kwestii naprawy. Jeżeli remont został już zrobiony  bez żadnego zobowiązania sprzedającego to jeżeli się przestraszy wniosku o obniżenie ceny to opłaci całość lub część, jak będzie cwany to nic się nie da zrobić, nawet jak będzie sprawa w sądzie. Zrobienie remontu, nawet z fakturą czy zdjęciami wady nic nie da.

Kamil1:
W Będzinie jest „nietypowy warsztat” . Byłem tam i coś tam pooglądał, ale właściciel delikatnie mówiąc nie oddzwonił ,kiedy mogę umówić się na konkretną wymianę. Więc pojechałem do serwisu na diagnozę . Kosztowało mnie to 200zl , a powiedzieli od razu co jest . 2,5h go sprawdzali . Myśle , ze od MM cars nie mam już jak rzadac wymiany , bo kupiłem 3 miesiące temu, sprawdzałem go w serwisie, wiec na pewno umyją ręce . Swoją droga niezłe cwaniaki . Nie kupię już u nich żadnego samochodu . Przed zakupem tego ,oglądałem u nich takiego samego , tylko ze czarnego . Niby wszystko ok , facet zapewnia , ze niemalowany . Sprawdzam VIN , a tam niemalowany tylko dach. Dzisiaj będę dzwonił o wycenę do Mikolowa , bo tam tez się zajmują Jagami .

piotrrf:
Jak sprawdziles po VINie ,ze byl malowany? U mnie jak wpisuje VIN, to tylko dane o serwisie sa.

Kamil1:
Sprawdzałem na autodna.pl . Chyba powinieneś się cieszyć , bo to chyba oznacza , ze nie był malowany. Chyba , ze nie był robiony z ubezpieczenia .

--- Cytat: gonzo7 w Styczeń 19, 2021, 08:49:33 am ---Czy jest jakaś szansa na wymuszenie na sprzedającym pokrycia tych kosztów bez szarpania się po sądach?
Jak by nie było sprzedający tu od samego początku kręcił.

P.S. Piszesz, że "jadę do Będzina" - gdzie konkretnie?

--- Koniec cytatu ---
Wiesz co , podsunąłeś mi dobrą myśl . Spróbuje skonsultować to z prawnikiem . Wyglada to na wadę ukryta , wiec może jest szansa .

piotrrf:

--- Cytat: Kamil1 w Styczeń 19, 2021, 15:01:27 pm ---Sprawdzałem na autodna.pl . Chyba powinieneś się cieszyć , bo to chyba oznacza , ze nie był malowany. Chyba , ze nie był robiony z ubezpieczenia .

--- Koniec cytatu ---
Niedawno byłem spolerować 3 ryski z auta i koleś przeleciał czujnikiem po aucie. Wszystko w oryginale.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej