Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Jaguar XF automatyczne światła drogowe. AHB

(1/3) > >>

Endrju:
Od czasu jak odkryłem w moim kocie system automatycznej zmiany świateł próbuję go używać...
Według serwisu wszystko jest w porządku, ale ja widzę za duże opóźnienie w wyłączeniu długich świateł gdy z przeciwka pojawia się jakiś pojazd. Co ciekawe bardzo dobrze reaguje na tylne światła pozycyjne, długie wyłączają się niemal natychmiast, nawet z odległości kilkuset metrów. W przypadku świateł mijania z przeciwka, opóźnienie wynosi nawet 5 sekund, a w zakrętach jest jeszcze gorzej.
Mam pytanie, jakie są Wasze doświadczenia, czy w moim aucie jest coś nie tak, czy te typy tak mają.
Mnie często irytują kierowcy zbyt późno wyłączający długie, raczej przestanę używać tego systemu bo wyobrażam sobie jak wnerwiam innych...

rmazurek:
Witaj. Ten typ tak ma - u mnie działa to dokładnie tak samo - i tez irytuje... na szczęście w moim przypadku 95% jazdy to miasto lub oświetlone trasy miedzymiastowe

nordyk:
U mnie w xjr jest tak samo

Endrju:
Czyli wszystko jest w porządku... 😁
Trochę szkoda bo jest to wygodne.
Dzięki.

nordyk:
Napiszę jeszcze, że w hondzie też jest takie ustrojstwo i czas przelączania na mijania z długich trwa podobnie do czasu z xjr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej