Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Zakup XF

<< < (5/7) > >>

zbychuro:
Silver AG masz pełną skrzynkę

zbychuro:
Witam,Silver AG silnik ten zachowuje się wspaniałe, tylko trzeba o niego dbać, wymiana oleju to podstawa, serwis wymiana co 26 tys a to bzdura, ja zmieniam co 13 tys lub czesciej. Iwychladzanie turbin przed zgaszeniem silnika po forsownej jeździe 2-3 minuty no i oczywiście zimnego nie obciazamyocno puki się nie rozgrzeje. Olej oczywiście dedykowany temu silnikowy najlepiej Millers. Tak traktowany spokojnie 600 tys km. W tym roczniku był feler pękały kolektory ssące i komputer ograniczał moc, ja oczywiście wymieniłem obydwa na nowy typ nie pękający. I to tyle. Osiągi super 👌, momemt obrotowy 600 NM robi swoje. Skrzynia ośmiobiegowa super, biegi zmienia idealnie, olej co 80-100 tys. ZF 8 HP to skrzynia montowana w Jaguarze, bmw, Rolls-Royce i aston Martin. Jakby jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, może być telefonicznie

nordyk:
Nie ma wzmocnionych / poprawionych kolektorów ssących z tego co mi wiadomo.
Zbychuro od nowości masz tego jaguara? Z jakim przebiegiem go kupiłeś?

SilverAG:

--- Cytat: zbychuro w Sierpień 25, 2020, 21:46:52 pm ---Witam,Silver AG silnik ten zachowuje się wspaniałe, tylko trzeba o niego dbać, wymiana oleju to podstawa, serwis wymiana co 26 tys a to bzdura, ja zmieniam co 13 tys lub czesciej. Iwychladzanie turbin przed zgaszeniem silnika po forsownej jeździe 2-3 minuty no i oczywiście zimnego nie obciazamyocno puki się nie rozgrzeje. Olej oczywiście dedykowany temu silnikowy najlepiej Millers. Tak traktowany spokojnie 600 tys km. W tym roczniku był feler pękały kolektory ssące i komputer ograniczał moc, ja oczywiście wymieniłem obydwa na nowy typ nie pękający. I to tyle. Osiągi super 👌, momemt obrotowy 600 NM robi swoje. Skrzynia ośmiobiegowa super, biegi zmienia idealnie, olej co 80-100 tys. ZF 8 HP to skrzynia montowana w Jaguarze, bmw, Rolls-Royce i aston Martin. Jakby jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, może być telefonicznie

--- Koniec cytatu ---

Zbychuro. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Skrzynki nie mam zapchanej - ograniczona pojemność nowicjusza :-) W sumie szkoda, bo na początku się rozkręciłem, a konto szlag trafił, niestety. Przyznam, że coraz ciekawszy mi się wydaje, no i mam relatywnie blisko. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.

nordyk:
Kolego bierz tego xfa, xe to padaka z worek pieniędzy. Zobaczysz, że jak kupisz xe za jakiś czas będzie za mały. Owszem jest ładny ale nie wart takiej kasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej