Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Felgi do XE
wemar:
--- Cytat: FilipBonn w Sierpień 10, 2020, 22:03:59 pm ---Czyli rozumiem że ET nie musi być dokładnie to samo które podaje producent skoro masz inne?
--- Koniec cytatu ---
ET musi być takie, by felga o nic nie haczyła. Im bardziej koło wystawione na zewnątrz, tym lepiej się auto prowadzi i lepiej wygląda, ale cierpi na tym trwałość zawieszenia.
Warto ściągnąć ze strony producenta felg kartę tzw. DTR-kę i poszukać na niej, czy producent felgi dopuszcza stosowanie tego modelu na naszym aucie. Ta informacja jest bardziej miarodajna, niż dane podane przez producenta auta.
Tabelę Jaguara, którą podałem poprzednio, należy traktować jako informację, jakie felgi zakłada Jaguar na produkcji i jakie zgłosił do homologacji, a nie co da się założyć do auta.
Choina:
--- Cytat: wemar w Sierpień 10, 2020, 15:25:27 pm ---Ja u siebie mam 8,5Jx19" ET40 przód oraz tył i jest OK, a wygląd bardzo OK.
--- Koniec cytatu ---
Czy możesz wkleić fotkę jak równo z błotnikami jest?
Napisz proszę jaki rozmiar opon używasz.
wemar:
Sorki, że czekałeś, ale nie miałem gotowych fotek - teraz auto jest po jeździe w deszczu, więc niezbyt czyste, ale kółka widać.
Opony z przodu 225/40, tył 255/35.
filippo:
czy to felgi fabryczne? jakie są koszty bo szukałem czarnych z połyskiem ale cena w ASO mnie zabiła ;)
Choina:
Wemar wielkie dzięki za foty.
Szukam jakiś fajnych felg na lato. Seryjne 18" chcę zostawić na zimę. Ponieważ jestem zwolennikiem felg OE przeszukuję tylko felgi Jaga. Jak jest coś fajnego to w 20 calach albo w 9 czy 10" szerokości albo ET 25.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej