Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Filtr PDF .Komunikat.
piotrrf:
--- Cytat: Trebor w Grudzień 27, 2020, 19:54:43 pm ---Wyświetli się info o potrzebie wypalenia, wraz z instrukcją, z jaką prędkością i przez jaki czas.
--- Koniec cytatu ---
Ta odpowiedz dotyczy kolegi powyzej? Bo w X260 jeszcze nie wyswietlila sie taka informacja odkad mam auto.
reksu_one:
Panowie polecam Handbook tam jest wszystko napisane, pewnie leży gdzieś w schowku ;) generalnie procedurę wypalania należy zacząć w momencie kiedy silnik osiągnie optymalną temperaturę i wtedy dopiero wkręcamy na obroty i jakieś 20 minut jazdy.
Trebor:
--- Cytat: piotrrf w Grudzień 31, 2020, 16:25:37 pm ---
--- Cytat: Trebor w Grudzień 27, 2020, 19:54:43 pm ---Wyświetli się info o potrzebie wypalenia, wraz z instrukcją, z jaką prędkością i przez jaki czas.
--- Koniec cytatu ---
Ta odpowiedz dotyczy kolegi powyzej? Bo w X260 jeszcze nie wyswietlila sie taka informacja odkad mam auto.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam x260 i taki komunikat mi się pojawił. Z instrukcją, jak powyżej. Widocznie przepalasz go jadąc co najmniej 20 min z predkością ok 60-70km/h.
brawet:
Komunikat będzie się pojawiał dopiero jak filtr będzie zapchany. Podczas normalnej eksploatacji praktycznie niewyczuwalne jest kiedy filtr się wypala.
piotrrf:
--- Cytat: reksu_one w Styczeń 04, 2021, 12:24:59 pm ---Panowie polecam Handbook tam jest wszystko napisane, pewnie leży gdzieś w schowku ;) generalnie procedurę wypalania należy zacząć w momencie kiedy silnik osiągnie optymalną temperaturę i wtedy dopiero wkręcamy na obroty i jakieś 20 minut jazdy.
--- Koniec cytatu ---
Niestety nie mam wersji drukowanej. Mam aplikacje z instrukcja w telefonie.
Przegladalem te strony duzo razy ale nic nie bylo o komunikacie.Chyba,ze przeoczylem.
Do pracy mam 20 km i srednia predkosc okolo 60 kmh bo jest kilka wsi na trasie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej