Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Filtr paliwa

<< < (9/11) > >>

tomas90:
Przez forum nikt nikomu auta nie naprawi, można jedynie wymienić się doświadczeniami itp. Najlepiej jak samemu się nie jest pewnym udać się do fachowca i tyle.

rmazurek:
Kolego bibor80 - w tym temacie nie ma już dyskusji... kiedyś ktoś mądry powiedział „ nie dyskutują idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.”

Nie ważne ile dodasz linków do forów , nie ważne, ze opiszesz swoje doświadczenia, nie ważne ile dokumentów dodasz...

Ważne ze ktoś zmieniał silniki w promach kosmicznych a po wymianie filtra w samochodzie osobowym musiała przyjechać laweta i musiałby być koszty.

cyberda:

--- Cytat: tomas90 w Lipiec 27, 2020, 22:21:48 pm ---Przez forum nikt nikomu auta nie naprawi, można jedynie wymienić się doświadczeniami itp. Najlepiej jak samemu się nie jest pewnym udać się do fachowca i tyle.

--- Koniec cytatu ---

No to trzeba zlikwidować to forum bo po cholere ono skoro można oddać auto do warsztatu - HAHAHAHAHAHA

tomas90:
Jak nazwa forum wskazuję jest to forum dla miłośników marki, a nie warsztat Online ;] Nie jestem mechanikiem ale wymieniałem sobie filtry paliwa w audi i mercedesie czasem się przypowietrzyło coś trochę ale nigdy laweta nie musiała przyjeżdżać więc też mnie dziwi, że z pozoru prostej rzeczy aż tak się temat tu rozwinął ;) Polecam następnym razem najbliższego mechanika będzie mniej nerwów.

rmazurek:
Wlasnie udalo mi sie dokopac do starej instrukcji procesu z linii produkcyjnej, z ktorej jasno wynika ze nikt na linii nie uzywa zadnej manualnej pompki paliwa. Jedyna rzecz ktrora jest uzywana to tzw "fuel primer" czyli urzadzenie podpinane do gniazda OBD w celu uruchomienia pompy paliwa w zbiorniku bez krecenia rozrusznikiem:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej