Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Filtr paliwa
rmazurek:
Oczywiscie ze posiada pompe w zbiorniku, dodam wiecej posiada nawet dwie - glowna (wysylajaca paliwo w strone silnika (numer czesci 9X23-9A309-Ed) oraz dodatkowa, ktora przesyla paliwo z jednej strony zbiornika do drugiej (ze wzgledu na ksztalt zbiornika.
Na lini produkcyjnej nie odpowietrzaja na 100%, wiem bo tam pracowalem takze personalne ucieczki o pisaniu bajek to prosze na priv...
Odnośnie bajek i durnych wypowiedzi...
Dziwne ze zamowiles pompke skoro podczas wymiany filtra auto nie odpalilo i zabrala je laweta...
Zreszta z chęcią zobaczę ten link do angielskiego forum na którym piszą ze jest ta „dziwna” pompka paliwa...
anutemix:
Nie wiedziałem że mój temat będzie aż tak zawiły. Myślałem że to prosta czynność i tak naprawdę nadal nie wiadomo jak odpowietrzyć. Ciałem sam wymienić, ale chyba muszę sie dokładnie dowiedzieć jak to prawidłowo zrobić. Żeby później nie było problemu jak ma kolega.
cyberda:
--- Cytat: rmazurek w Lipiec 25, 2020, 21:13:19 pm ---Oczywiscie ze posiada pompe w zbiorniku, dodam wiecej posiada nawet dwie - glowna (wysylajaca paliwo w strone silnika (numer czesci 9X23-9A309-Ed) oraz dodatkowa, ktora przesyla paliwo z jednej strony zbiornika do drugiej (ze wzgledu na ksztalt zbiornika.
Na lini produkcyjnej nie odpowietrzaja na 100%, wiem bo tam pracowalem takze personalne ucieczki o pisaniu bajek to prosze na priv...
Odnośnie bajek i durnych wypowiedzi...
Dziwne ze zamowiles pompke skoro podczas wymiany filtra auto nie odpalilo i zabrala je laweta...
Zreszta z chęcią zobaczę ten link do angielskiego forum na którym piszą ze jest ta „dziwna” pompka paliwa...
--- Koniec cytatu ---
Kolego - czytanie ze zrozumieniem to fajna cecha. Gdzie napisałem że auto zabrała laweta ?
A skoro pracowałeś przy produkcji to powiedz mi od czego jest ta wtyczka pod filtrem w zaślepionym gnieździe ?
Pompkę zamówiłem i powalczę z tematem.
A oto cytat z angielskiego forum: on a 2.2. The 2.7 and 3.0 Diesel engines have an electric lift pump in the tank that primes the pressure pump. The 2.2 has a vacuum fed high pressure pump and will not self prime without assistance or a part/near full line.
cyberda:
--- Cytat: anutemix w Lipiec 25, 2020, 21:39:41 pm ---Nie wiedziałem że mój temat będzie aż tak zawiły. Myślałem że to prosta czynność i tak naprawdę nadal nie wiadomo jak odpowietrzyć. Ciałem sam wymienić, ale chyba muszę sie dokładnie dowiedzieć jak to prawidłowo zrobić. Żeby później nie było problemu jak ma kolega.
--- Koniec cytatu ---
No i dobrze - po to jest forum
Moja rada - to oddaj auto do warsztatu albo wpierw kup sobie pompkę do odpowietrzenia układu. Myślę że s pompką jest to robota na 15 minut.
rmazurek:
--- Cytat: cyberda w Lipiec 24, 2020, 21:13:41 pm ---Układ się nie odpowietrzył i właśnie pozbyłem się auta - teraz laweta i serwis i masę kosztów Aż wściekły jestem że dałem się namówić na durne teorie ...
Acha. A od czego jest ta wtyczka od spodu filtra ? Bo gniazdo jest zaślepione ?
--- Koniec cytatu ---
Z anglojęzycznego forum:
https://www.jaguarforum.com/showthread.php?t=107033
A wtyczkę jest od czujnika wody...
Dla mnie EOT.
Jak już ktoś pisał to jest silnik 2.2 w jaguarze a nie prom spaceX...
I jeśli ktoś się nie czuje na siłach lub nie posiada umiejętności do wykonania wymiany filtra paliwa we własnym zakresie to lepiej oddać auto do warsztatu... bo później płacz i zgrzytanie zębów...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej