Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Filtr paliwa

<< < (6/11) > >>

rmazurek:
Instrukcja instrukcja ale wierz mi - podczas produkcji, gdy aut zjezdza z linii nikt nie podpina tam gruszki - poprostu kreca rozrusznikiem az odpali.

Ja bym sie nie bal i poprostu wlaczyl zaplon kilka razy (bez nogi na hamulcu) a potem probowal odpalic... (tak robilem zawsze w XF i XJ podczas wymiany filtra - i zawsze po kilku razach odpalil)

cyberda:
A ja się bałem i miałem racje - wszystkie teorie o tym że układ się sam odpowietrzy można sobie schować ... Układ się nie odpowietrzył i właśnie pozbyłem się auta - teraz laweta i serwis i masę kosztów. Aż wściekły jestem że dałem się namówić na durne teorie ...

Acha. A od czego jest ta wtyczka od spodu filtra ? Bo gniazdo jest zaślepione ?

nordyk:
Pisałem, zadzwoń do chłopaków z British garage i dopytaj 😩 teraz miejmy nadzieje że wszystko skończy się dobrze. Pzdr

bibor80:
To jest urządzenie, które eliminuje takie przypadki.
Koszt 15 PLN.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

cyberda:
Zamówiłem pompkę do odpowietrzania. Wczoraj na angielskim forum znalazłem informacje że nie ma możliwości aby silnik 2.2. odpowietrzył się sam bo NIE POSIADA ON W ZBIORNIKU KLASYCZNEJ POMPY PALIWA. Posiada pompę podciśnieniową która sama się nie odpowietrzy. Więc teorie typu że na linii produkcyjnej nie odpowietrzają to są bajeczki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej