Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Filtr paliwa

<< < (3/11) > >>

cyberda:

--- Cytat: bibor80 w Lipiec 10, 2020, 00:51:41 am ---A czym się różni zasada działania pompkii paliwa w silniku 2.2 od 2.7 czy 3.0?
Napisałem wyżej, że jak nie jest pewien, to ręcznie może sobie odpowietrzyć.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

--- Koniec cytatu ---

No to teraz się dowiedziałeś - jeśli masz zamiar głupie doradzić to lepiej nie doradzaj ... Są silniki z pompą w baku paliwa i są bez niej, a to duuuuuża różnica tak samo jak są z wbudowana pompką do odpowietrzania i bez.
Ciekawe tylko jest to że nikt sam filtra w 2.2 nie wymieniał ... a ja myślałem że forum jest po to aby ktoś coś doradził bo na serwis to i bez forum można zadzwonić ...

bibor80:
Napisałem Ci , że możesz sobie odpowietrzyć ręcznie bez wbudowanej pompki do  takiego odpowietrzania, więc czytaj że zrozumieniem.
Dostałeś też info, że w xf wystarczy 4 razy włączyć zapłon na kilka sekund.
Jak nie jesteś pewien czy i Ciebie też tak jest , to ściągnij sobie manual, albo oddaj auto do warsztatu.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

cyberda:
Ale w którym XF włączmy zapłon x4 3.0d, 2,7d, 2.2d, 3.0 benz, 4,2 benz,czy może 5,0 benz ?

Mi chodzi tylko i wyłącznie o to aby odpowiedziała osoba która wymieniała filtr paliwa w 2,2 bo wszelkie odpowiedzi ludzi którzy tego nie dotykali nie mają jakiegokolwiek sensu, a wręcz mogą być szkodliwe.

nordyk:
polać mu
Najlepiej zadzwoń do British garage w wieliczce tam Ci powiedzą na 100%
Ja nie wiem więc nie pisze

rmazurek:
a ja nie wiem ale sie wypowiem:

Instrukcja z serwisowki w zalaczniku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej