Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)

Problem z DPF

<< < (11/13) > >>

zibikm:
Witam
Przejechane 53000 PDF padł raczej tylko trasy .rzadko po mieście, padł bez żadnych chwilowych objawów,zapaliła się kontrolka silnika i spadek mocy.Wymiana filtra na nowy wraz z czujnikami.
Ogólnie nie cieszyłbym się zbytnio że przebieg około 30 tyś i zero problemów na pewno będą.
Po za tym okazało się że trzeba wymienić łańcuch rozrządu bo się naciągnął i stuka?
Zapytałem w serwisie jaka jest żywotność łańcucha w/g producenta - odpowiedział że dożywotnia bo nie zalecają wymiany łańcucha.
Porażka.
Po za tym wcześniej padła turbina,zawór erg?,uszczelnienie silnika,osłona filtra i mocowanie, jakieś wałki na rozrządzie i ślizgacze do tego dwie kampanie ,problem z klimą oraz spalanie około 18 l/100 km na trasie zdarzyło się kilka razy i ustąpiło serwis nie potrafi tego ogarnąć.
Silnik 2.0 diesel 150 km, myślę że nie dotrwa do 100 tyś .
Ogólnie świetne auto z kiepskim silnikiem i osprzętem.
Pozdrawiam

brawet:
No dziewny przypadek, może na prawdę coś w oprogramowaniu tych 150 km jest nie tak. A co ile olej zmieniasz?

zibikm:
Olej zmieniałem przy 18 tys,34 tyś,53 tyś w ciągu 30 miesięcy

xbeyond:

--- Cytat: zibikm w Październik 13, 2021, 20:47:38 pm ---Witam
Przejechane 53000 PDF padł raczej tylko trasy .rzadko po mieście, padł bez żadnych chwilowych objawów,zapaliła się kontrolka silnika i spadek mocy.Wymiana filtra na nowy wraz z czujnikami.
Ogólnie nie cieszyłbym się zbytnio że przebieg około 30 tyś i zero problemów na pewno będą.
Po za tym okazało się że trzeba wymienić łańcuch rozrządu bo się naciągnął i stuka?
Zapytałem w serwisie jaka jest żywotność łańcucha w/g producenta - odpowiedział że dożywotnia bo nie zalecają wymiany łańcucha.
Porażka.
Po za tym wcześniej padła turbina,zawór erg?,uszczelnienie silnika,osłona filtra i mocowanie, jakieś wałki na rozrządzie i ślizgacze do tego dwie kampanie ,problem z klimą oraz spalanie około 18 l/100 km na trasie zdarzyło się kilka razy i ustąpiło serwis nie potrafi tego ogarnąć.
Silnik 2.0 diesel 150 km, myślę że nie dotrwa do 100 tyś .
Ogólnie świetne auto z kiepskim silnikiem i osprzętem.
Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Ten silnik to zdecydowanie nie do tego samochodu. Nie wiem dlaczego Jaguar coś takiego oferował klientom.

brawet:
Ten silnik jest oferowany we wszystkich Jaguarach tylko tu jest położony poprzecznie a nie wzdłużnie i tylko tu ma 150 km.
Nie wiem w czym tkwi problem, ale tak samo jak wpiszesz w Google bmw n47 to każdy będzie pisał jaki to tragiczny silnik, jak rozrząd się zrywa itp.
Ja mam ten silnik w BMW, obecnie ma 250 000 przebiegu i wszystko jest ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej