Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Seryjne audio SIII - PYTANIA
Pipcyk:
Też mam Philipsy, średnica około 10 cm , impedancji nie sprawdzałem, ale sądzę że są oryginalne.
qbaty:
U mnie też były Philipsy, 10cm, chyba 8ohm. Ale je wywaliłem, bo były sparciałe. Wstawiłem Pioneer'y TS-G1003i - efekt jest mizerny ::) ale czego spodziewać się po 10 cm :-gwizd
Radio też wsadziłem współczesne :-wstyd, ale w miarę skromne - Blaupunkt Brisbane SD48.
Jest czarne, a wyświetlacz ma możliwość zmiany podświetlenia (oczywiście na zielone ;D ). Jedyne co mnie wkurza to niebieska gałka głośności, ale właśnie nasz klubowy elektronik optre ;) wymienia w niej LEDa na żółtego, więc jest nadzieja, że będzie choć trochę zbliżona do zielonego (niebieskość pochodzi z plastikowej osłony). Sama konstrukcja redia dość ciekawa - nie ma napędu CD, za to ma slot na kartę SD z przodu, a z tyłu wejście USB, którego kabel przeciągnąłem do jednej z popielniczek i tam sobie mieszka pendrive.
naughtycat23:
Czyli najprawdopodobniej to właśnie Philipsy były orginalne zresztą w tamtych czasach z tego co udało mi się dowiedzieć to Właśnie ta firma była najbardziej znaczącym graczem na rynku, u mnie głośniczki są-przynajmniej wizulanie w bardzo dobrym stanie - przyznaje jeszcze nie słyszłem jak grają ale nie liczę na rewelację.
Ja założylem że w przyszłości zrobię jakąś zabudowę nieseryjną z radyjkiem Becker Mexico ale ze względu na cenę mój plan będzie musial poczekać :-V Dzięki za info
Narazie zainwestuję w coś prostego bez fajerwerków jak Ty qubaty :-V
adams:
Witam!
Odsylam do watku "Renowacja Daimler Double Six"
poz adams ;D ;D ;D
naughtycat23:
Jaki jest koszt zakupu takiego radyjka i co to dokładnie za model widoczny na zdjęciu ??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej