Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Demontaż podsufitki jaguar x type sedan

<< < (3/3)

gonzo7:
Szanowni, dopadło i mnie - jak widać to tylko kwestia czasu przy tak luksusowej marce z tradycjami w odpadaniu podsufitki.

Jaki materiał polecacie i gdzie kupić? Mam jasny środek.

q_nerk - jak po dwóch latach od oklejenia się trzyma nowa tapicerka?

John76:
Kolego gonzo7, w którymś z wątków na tym forum był już przerabiany temat podsufitki.
Ktoś tam polecał sklep internetowy, gdzie można wszystko dostać. Spisałem sobie nazwę strony, bo pewnie kiedyś i mnie to spotka, więc warto takie rzeczy mieć gdzieś zanotowane.
https://hurtowniatapicerska.pl/

Powodzenia.

q_nerk:
Auta już nie mam, ale trzymało się ładnie. U kolegi w jego aucie robiliśmy tak samo i dalej się trzyma.
Materiał kupisz w internecie

gonzo7:
Jestem po wymianie materiału podsufitki jak i przy okazji poszycia osłon słupków A i C.
Materiał kupiony w wyżej wspomnianym sklepie - jakość materiału zaskakująco dobra przy cenie ok 23zł za mb (1mx1,5m).
Jest on na gąbce ok 2mm. Wychodzi równo 2mb.
Co do instrukcji dodam, że podsufitka ma klips mocujący do dachu ok 10cm wcześniej niż lampa stopu (niestety go urwałem i wklejałem później).
Śruby od osłon słupków C wymagają w wersji bez składanej tylnej kanapy jej całkowitego demontażu.
Klej w sprayu robiąc to kolejny raz zastąpił bym jednak zwykłym do nakładania pędzlem - ze względu na większą dokładność nakładania równomiernej warstwy kleju.
Zużyłem 2 puszki kleju Tapicer ale pewniej bym się czuł mając w zapasie jeszcze jedną sztukę bo ledwo starczyło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej