Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Uszczelka szyberdachu x308
truten23:
Ta rama szyberdachu nad podsufitką to właśnie też rynienka. Z przodu i chyba z tyłu też, o ile pamięć mnie nie myli, w kierunku słupków z tej rynienki odchodzą przewody gumowe, które prowadzą za nadkole.
Zapewne masz przypchane te węże kurzem itd. Standard.
Dodo88:
Za 10 dni bede w domu, zrobię zdjęcie...
Rozumiem co chcecie mi wytlumaczyc, dzieki. Tylko problem w tym,ze nie bardzo rozumiem gdzie ma soe znajdowac ten caly splyw, skoro siedzac w kabinie widze ta szczeline, mam ja centralnie nad glowa, zadnej rynienki tam nie ma... Ale sprawdze to jeszcze raz, bo juz mam mętlik...
truten23:
To zdjęcie chyba najlepiej oddaje o co wszystkim chodzi ;)
No więc tam, gdzie podłączone są te gumowe rurki, najczęściej gromadzi się kurz i inny syf. I woda co raz słabiej zaczyna spływać i zaczyna się przeciekanie podsufitki.
Dodo88:
Elegancko widać bez podsufitowki.
W sumie czeka mnie jej rozebranie tak czy inaczej...
Przyjrzę sie temu jak bede w domu i dodam jakieś informacje.
Dodo88:
Mam jeszcze jedno pytanie jesli chodzu o szyber, a wlasciwie jego tapicerke. Zakupiłem nowa, uzywana tapicerke szyberdachu (te dwa elementy) ,wlasciciel zdemontowal to bez zadnych uszkodzen. Ja tej tapicerki nieposiadalem od momentu kupna, pytanie - czy wymiana, tzn.montaz przebiega bezproblemowo ? - potrzebuje jakies spinki czy cos ? A moze to co znajduje sie przy tapicerce tj.jakies sprezynki i zaczepy wystarczaja to gotowego montazu ?
https://naforum.zapodaj.net/172cd0d11bc3.jpg.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej