Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Jestem w stanie zaoferować piloty RF w zamienniku do XJ40

<< < (4/5) > >>

sebek1111:
Mam piloty pasujące do Twojego auta. Zarówno w zamienniku jak i oryginały. Żeby dobrać odpowiedniego w 100%, muszę znać numer Security control module zainstalowanego w Twoim samochodzie.
Żeby dostać się do modułu  (sprawa zajmuje z 10 minut i nie jest skomplikowana) Musisz w bagażniku po lewej stronie zdjąć tapicerkę, odkręcić moduł ABS wraz z metalową podstawką i za nim jest  Security control module. Gdy podasz numer modułu, ja będę w stanie dobrać w 100% pasujący pilot.
Jest to pozycja nr1 na zdjęciu. Jest to najpewniejsza metoda doboru. 

Druga metoda to jeśli wiesz na jaki rynek auto zostało wyprodukowane  i sprzedane to mogę spróbować ustalić jaki pilot jest właściwy. Ale to mniej pewna metoda bo ktoś mógł przez lata coś podmieniać lub przerabiać, bo pilot z Twojego zdjęcia nie był oryginalny. Ale jeśli znasz kraj pochodzenia auta to można zaryzykować.

chris1796:
Witam,

Polecicie jakiś uniwersalny moduł na podczerwień? Oryginalny pilot padł. Chyba, że jest opcja nauczenia innego pilota?

polo:
Witam,
dzięki za info, samochód był przeznaczony na rynek
austryjacki, teraz Jaga jest w serwisie na dużym przeglądzie ,
jak wróci to dobiorę się do tych modułów i podam Ci wszystkie
informacje , jeszcze raz dziękuje .
PoDrawiam Piotr

katar83:

--- Cytat: chris1796 w Październik 17, 2021, 21:12:19 pm ---Witam,

Polecicie jakiś uniwersalny moduł na podczerwień? Oryginalny pilot padł. Chyba, że jest opcja nauczenia innego pilota?

--- Koniec cytatu ---

Da sie 'nauczyc' inny pilot IR, ale ze znalezieniem bedzie problem. Pilota 'uczy' sie przez lutowanie padów jak w oryginale albo z modulu w aucie.
Duzo prostsza opcja bylby jednak uniwersalny zestaw RF z kluczykiem jaki ci pasuje. Odlaczasz modul ktory schowany jest pod górna konsola, we wtyczce masz trzy kable bodajze(w Haynesie znajdziesz dokladny opis które), generalnie jak laczysz 1 z 2 to auto sie zamyka, jak 1 z 3 to otwiera i tak podlaczasz nowy modul, plus zasilanie z tej samej wtyczki i bedzie dzialac bez problemu.

chris1796:
Moduł w aucie mam, więc można by nauczyć. Ach gdzie te czasy gdy w telefonie była podczerwień. Rzeczywiście nie łatwo znaleźć sensowny pilot IR.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej