Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Elektronika? POMOCY

<< < (3/3)

Paki_GD:
Co do odłączania akumulatora to byłem zmuszony zrobić to kilkakrotnie w swoim XF-ie 3.0 D z 2013 roku. Dwa razy wymieniałem alternator, w tym raz na gwarancji. Nie ma żadnych problemów. Elektronika sama się zestraja jak dostanie prąd. Nic nie trzeba kodować. (nie pamiętam niestety jak jest z radiem, ale chyba też nie potrzebowałem bo nie mam takiego numeru w dokumentacji, sprawdziłem).

Lojer:
Dzis ponownie to samo.... gdy jechalem zaczol resetowac sie ekran glowny, potem gdy stanolem i dalem na bieg p wyskoczyl blad hamulca recznego i auto samo zgaslo(yylko swoecily sie swiatla, wiec postanowilem odlaczyc aku i podlaczyc go ponownie ..zadzialalo, auto odpalilo wyswietlal sie tylko blad gearbox fault gdy wylaczylem auto i wlaczylem, blad znikl i jechalo sie normalnie.Wiec moje pytanie co to moze byc? Bo stawiam ze na bank elektronika ale co ?
-Jeszcze wpadla mi jedna mysl do glowy, gdy montowalem czujnik do klockow lekko mi sie kabelek naderwa ale go sklejilem.Moze on  powodowac jakies zwarcie?, i sa takie skutki ? ??????

Zyg zag:
Hej

przewod od czujnika klockow odpusc sobie, w/g mnie nie jest powodem ..,

jesli mozesz skontaktuj sie ze mna i podjedz, zostaw auto,
sprobuje tobie pomodz ...

Pozdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej