Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Słabe ogrzewanie
Driv3rrrr:
Podpiąć ja na krótko. Jak będzie działać to szukać dalej problemu
PeterX:
Ta pompka chodzi cały czas, chyba nawet na zapłonie, sprawdź organoleptycznie czy się kręci...inna sprawa, że jak się kończą szczotki to zwalnia, przerywa, chodzi nie chodzi. W razie W można zdjąć sam dół /od wkrętów w dół/, góra posostaje szczelna, nie trzeba spuszczać płynu, można wymienić samą część silnikową, tylko trochę gimnastyki jest bo tam ciasno.
auto_san:
Dałbyś radę mi trochę bardziej wytłumaczyć gdzie szukać tej pompki? Szukałem jej dzisiaj ale bez rezultatu, jak dziecko we mgle. Czy samą część silnikową da radę wykręcić od góry czy trzeba podnosić auto? Czy gdy ją wykręcę, to auto pozostanie na chodzie ?
PeterX:
Jak stoisz przed kotem i masz podniesioną maskę, to masz ją po lewej stronie chłodnicy, ukrytą pod wężami dlatego normalnie jej nie widać, jakoś w połowie wysokości chłodnicy, w tej gumowej obejmie. Demontaż od góry jest wykonalny, bez tej pompy, tj. samego silniczka auto będzie normalnie brykać, najwyżej jakieś błędy wyskoczą.
auto_san:
Dzięki za odpowiedź, znalazłem pompę, nie wiedziałem że jest taka mała, patrzyłem za czymś większym. Niestety gdy dotykałem pompę oraz podłączony do niej przewód czuję delikatną wibrację czyli pompa działa.
Czym poza tym może być spowodowane słabe ogrzewanie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej