Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Spadaja obroty i auto gasnie ale tylko na biegu "drive"

(1/2) > >>

TomTomasz:
Witam,

Moze ktos mial doczynienia z taka sytuacja. Pacjent to x300 z 4.0. Po odpaleniu i na biegu jalowym chodzi normalnie, natomiast po przelaczeniu na "drive" obroty spadaja mu do okolo 400 obr/min i gasnie. Przy probie przyspieszania wkreca sie na obroty normalnie, ale zdecydowanie nie ma mocy, a po odpuszczeniu pedalu gazu, obroty stopniowo spadaja, znow do poziomu okolo 400 obr/min i auto znow gasnie. Tak sie dzieje praktycznie za kazdym razem... Co ciekawe na wstecznym nie zauwazylem tych objawow.

Jakies pomysly co mu dolega i od czego zaczac weryfikacje?

XJSC:
Sprawdź na początek silnik krokowy przy przepustnicy , podciśnienia i cewki zapłonowe.

jarek-jerryjag:
Przy okazji sprawdz przerwę na świecach . Raz mialem  xj300 . co sie zatrzymywałem  pełny stop to obroty bardzo spadały . Zrobiłem  przegląd z wymiana świec i okazało sie ze przerwa w starych świecach była prawie  dwa razy wieksza niz podawan aw ksiażkach

TomTomasz:
Swiece wymienialem jesienia zeszlego roku, od razu po zakupie, wiec to raczej nie to

Gonzalles:
Sprawdż i wyczyść układ dolotowy/ przede wszystkim przepływomierz,przy okazji odmę, przepustnicę z krokowym i podstawa z "lewym" powietrzem, czyli uszczelnienie przy kolektorze dolotowym/.Niewiele roboty, a i tak trzeba to robić co jakiś czas/no nie tak często, bez przesady/.Chociaż trochę nie pasuje mi stabilność pracy na jałowym, ale i tak bym z tym zaczął.Może krokowy "zakitowany", a potrafi się zrobić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej