Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Xf 2012 3.0 275 km zakup
Szymon.w:
Witam model jak w temacie bać się tych pękających wałów .
CZy lepiej 2.2 i rampę mu zrobić ?
cyberda:
Gdy chciałem kupić Jaga też celowałem w 3 litrowy ale gdy zobaczyłem ile na rynku w UK jest aut z uszkodzonym silnikiem - właśnie 3.0 to zdecydowałem się na zakup 2.2 200 KM i jak na razie nie żałuję. W moim przypadku remap jest niepotrzebny bo niby gdzie w UK miałbym poszaleć... Oczywiście nigdy nie będzie chodzić jak V6 ale coś za coś.
rmazurek:
Ja się z kolega cyberada nie zgodzę - tez mieszkam w uk i mam drugiego Jaga z motorem TDV6. Wydaje mi się ze jeśli auto jest zadbane, ma dość niski, udokumentowany przebieg to nie powinno sprawiać problemów. Ja swoje zawsze kupuje z przebiegiem do max 30tys mil i serwisuje co 6 tys mil( książka sugeruje co 12tys mil).
Milem okazje jeździć xfem z 2.2 i niestety ale porównania nie ma, dźwięk, moc, kultura pracy jest dużo lepsza w V6. A do tego można to fajnie mapowac.
Driv3rrrr:
Jak zadbany to i 400-500 tys przejedzie. Wg mnie też tańszy w utrzymaniu, w razie co na rynku wtórnym pełno osprzętu do 3.0
nordyk:
Kupuj 3.0 V6 jak na diesla to jest silnik łogień, mega kulturalny i rzos ma lepszy niż mercedesowski 3.0 lub bmw. Szukaj z małym przebiegiem i olej zmieniaj co 8tkm
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej