Autor Wątek: Xk8 USA vs EU przeróbki  (Przeczytany 3626 razy)

Offline Ninja

• Aspirant
  • Kocham to forum
Xk8 USA vs EU przeróbki
« dnia: Kwiecień 19, 2020, 01:46:25 am »
Cześć!
Udało mi się wreszcie zakupić XK8 w US, 2001 r. Samochód już w porcie, niedługo będzie u mnie. Czy moglibyście mi wskazać, jakie przeróbki trzeba zrobić z US na EU? Czy lampy przód trzeba wymieniać? Czy tył tylko żarówki ? Będę wdzięczny za wszelkie porady.
 :-tylko :-tylko

Offline Majsterwood

• Starszy Forumowicz
  • **
  • jag xk8
Odp: Xk8 USA vs EU przeróbki
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2020, 11:29:33 am »
Witam kolegę. Ja także kupiłem sobie w USA kilka lat temu Jaguara XK8. Mogę tylko pogratulować zakupu, bo to świetne auto. Nie przerabiałem nic w lampach. Tylne kierunki świeciły normalnie na żółto, a do przednich też nie czepiali się na przeglądzie więc nie musiałem zupełnie nic przerabiać. Co prawda mój jest poliftingowy w wersji silnikowej 4,2l, ale lampy były chyba takie same.
Pozdrawiam Franciszek
Jaguar XK8
Jaguar XJS
Jaguar X351

Offline jako_tako

• Forumowicz Executive
  • X308 4.0 & X308 XJR
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2020, 18:19:48 pm »
Ja tez znalazlem na Florydzie ladnego XK Coupe w dobrej cenie ale nie wiem jak sie zabrac do zakupu i transportu bez wyjazdu za ocean.
Czy znacie jakies firmy ktore sie tym zajmuja? (sprawdzenie stanu technicznego, transport, formalnosci). Najlepiej by bylo gdyby postawili mi pod domem auto na polskich numerach:)

Offline marcinw

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2020, 07:48:49 am »
Hej, ja w zeszłym tygodniu kupiłem swojego Xkr na Coparcie. Firma która mi ogarnia pod dom to Atlantic Motors 511481415

Sent from my iPhone using Tapatalk
Marcin
2006 XK8 4.2 cabrio Victory Edition

Offline John76

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2025, 13:01:15 pm »
Koledzy.

Przymierzam się do kupna XK8 4,2l 2005r z licytacji w USA. Na razie nie jest jeszcze wystawione, ale już zbieram wszystkie potrzebne informacje.
Potrzebuję porady od tych osób, które już ściągały swoje samochody z USA, chodzi mi o tylne światła.

Jak jest z tylnym światłem przeciwmgielnym? Czy ono już tam jest, czy też trzeba coś dokładać? Tylne migacze mają być pomarańczowe, ale nie wiem jak to będzie w tym samochodzie, wyjdzie na miejscu. Przednich świateł zamierzam w ogóle nie ruszać.
Czy macie jakiś zakład godny polecenia, który za ludzkie pieniądze przystosował by tylne światła do przeglądu? Mieszkam w okolicy Trójmiasta i mógłbym podjechać do zakładu w promieniu do 150km.

Pytanie jeszcze o istalacje LPG. Gazownik mi powiedział, że jak jest tam wtrysk pośredni, to zrobi to w normalnych pieniądzach. Jak bezpośredni, to instalacja wyjdzie bardzo droga.
Nie mogę jednak znaleźć nigdzie informacji, jaki rodzaj wtrysku miały te poliftowe silniki.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Offline nick0000

• Starszy Forumowicz
  • **
  • S-type V8 4.2 2002
« Odpowiedź #5 dnia: Wczoraj o 12:48:14 »
LPG
1. 4.2 ma wtrysk pośredni.
2. nie ma powrotu paliwa i trzeba to ogarnąć bo będzie generowało check'a
3. Regulacja luzów na płytkach niestety
Gaz lepiej zakładać u kogoś kto ma w tych silnikach doświadczenie.