Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Oleje i filtry

<< < (5/8) > >>

nordyk:
Amsoil jest super olejem lałem go do 6.1 srt. Jedyne co to te śmieszne butelki i 3,7Lytra.

V12:
Akurat ostatnio zdecydowałem się odstawić Motul na rzecz Amsoil-a 5W30 Signature Series. Działa poprawnie, zauważalne silne właściwości myjące, cena akceptowalna aczkolwiek znacznie wyższa niż Motul-a.

nordyk:
Też jeździłem na motulu i byłem niezadowolony. Po 1 silnik głośniej pracował, po 2 na 1000km ubywało 400ml. Na amsoilu silnik był tak czysty w srodku i co najważniejsze nie ubywało go.

Amper:

--- Cytat: nordyk w Maj 09, 2020, 20:56:58 pm ---Amsoil jest super olejem lałem go do 6.1 srt. Jedyne co to te śmieszne butelki i 3,7Lytra.

--- Koniec cytatu ---

3,72l to amerykański galon. Też wolę pełne litry. Wg tego gościa, który robił test Amsoil i Pennzoil to 2 najlepsze oleje.
Chyba sam zdecyduję się na któryś z nich.

A olej Rock Oil ktoś zna? Widzę, że tu na forum mieli kiedyś nawet swój dział. W ich sklepie znalazłem olej z zalecaną specyfikacją https://rockoil.jpoils.pl/produkt/synthesis-5w20-fe/

Amper:

--- Cytat: V12 w Maj 09, 2020, 21:29:55 pm ---Akurat ostatnio zdecydowałem się odstawić Motul na rzecz Amsoil-a 5W30 Signature Series. Działa poprawnie, zauważalne silne właściwości myjące, cena akceptowalna aczkolwiek znacznie wyższa niż Motul-a.

--- Koniec cytatu ---

Jaki masz silink? Filtr oleju Jaguara kupiłeś w ASO czy masz u siebie w sklepie? Jaka cena?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej