Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Nagłośnie poszukiwane

<< < (3/3)

DzidaPN:
Dzięki. Drzwi nie będę wygluszał bo to mi nie potrzebne zmieniam nagłośnienie bo stare oryginalne głośniki się posypały strasznie rzężą dostały wilgoci. Dzięki i pozdrawiam

Kavaa:
Siemka, jeżeli nie wygluszasz drzwi i podłączasz głośniki tylko pod radio bez wzmacniacza, to odpuść sobie głośniki za taką cene.

szpadel68:
Kolega zapewne chcę Ci przekazać że nie ma sensu pchać wypasionych przetworników/głośników do nie wygłuszonej puszki - analogicznie do kolumn głośnikowych a to podstawa. Następna sprawa to samo radio które najoględniej mówiąc jest słabe. Nic nie zyskasz a możesz tylko stracić (czas-pieniądze).

Pzdr.

sztandi7:
Lepszy efekt dałoby samo wygłuszenie drzwi bez wymiany głośników. No ale to Twoja decyzja.

Alll:
Ja również montowałem excursion, nie wygłauszałem drzwi i grają fajnie ale napewno zagrały by lepiej z wygłuszeniem. Jeśli masz w planach skrzynie dać do bagażnika to moim zdaniem nie ma sensu montować głośników w tylnie drzwi.
Warto zamontować taką piankę jak jest w linku, bo między głośnikiem a tapicerka jest spora przestrzeń, po uszczelnieniu tej przestrzeni jest duża różnica😉
http://caraudio.basser.pl/pl/jaguar/73-jaguar-x-type.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej