Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Jaguar x-type 2.0tdci Poblem z elektryka pecus error egr turbo abs itd

<< < (2/3) > >>

szpadel68:
Hmmmm, czy aby na pewno MAF ma wpływ na rozruch? A nie na duże spalanie i ograniczenie mocy? Nie wystarczy go po prostu wypiąć? Co prawda w Saab'e ale tak miałem...

Pzdr.

domiele94:
Nie mam problemu z rozruchem , tylko nie ma mocy , wszytko jest
napisane u góry

szpadel68:
Przepraszam, przeoczyłem... A próbowałeś właśnie odpiąć MAF'a? Moc powinna wrócić ale spalanie będzie jak małego czołgu...

Pzdr.

domiele94:
Jak odepne maf to będzie błąd i nie załączy egru i turbiny wyjdzie na to samo co jest Ale spróbuję

szpadel68:

--- Cytat: domiele94 w Luty 21, 2020, 09:23:53 am ---Jak odepne maf to będzie błąd i nie załączy egru i turbiny wyjdzie na to samo co jest Ale spróbuję

--- Koniec cytatu ---

Mhm, po części masz rację bo np przy odłączeniu EGR'a też wywali błąd wszystkiego dookoła ale będziesz wiedział czy to jego sprawka czy nie (ciężko pali na zimno i też dymi na szaro-na zimnym/porannym rozruchu) ale do dla przykładu  ;D Ktoś zaraz dopisze że jak uwalony EGR to będzie miał właśnie takie objawy...no nie koniecznie bo u mnie jak padał to dopiero przy obciążeniu i "pedal tu de metal" czarny dym i przerywał (czasem) a po wymianie jak ręką odjął. Oczywiście poprawcie mnie jeżeli się mylę bo nie pozjadałem wszystkich rozumów...

Pzdr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej