Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (6/13) > >>

Halunnn:
Podlaczylem zegar i taka wartosc mi pokazuje i na wolnych obrotach i jak sie gazu dodaje to samo...aha dodam ze wskazowka przeleciala od zera zgodnie z kierunkiem zegara az do tego momentu jak by na druga skale wskoczyla od tylu

To p1646 to napewno blad sondy tej pierwszej gornej? Teraz znowu taki blad wyswietla a zostala sonda wymieniona auto chodzilo z 20min i bylo ok zgasilem sprawdzalem to cisnienie paliwa i wyskoczyl blad sondy....ja gdzies na forum czytalem ze ten blad tyczy sie sondy z czarna wtyczka czyli jest to sonda dolna druga....

Tak troche poczytalem popatrzylem i widze ze ten moj zegar to jakis trefny dzisja sprawdze takim normalnym co bary pokazuje bo gdzies chyba mam cos takiego....

Halunnn:
No dzisiaj sprawdzalem na normalnym zegarze i pokazuje 4 bary ale jest te 4 bary i na wolnych obrotach i nawet jak gazu dodaje....tak powinno byc czy powinno cisnienie rosnac jak tak to do ilu? I nie wiem co z ta sonda bo ta gorna wymienilem i dalej wyswietla blad....a wiec cisnienie paliwa jest dobre bledu tego sensoru zniknal tylko zostala ta sonda....

Halunnn:
Znalazlem cos takiego czyli jezeli bank 1 to prawa strona pasazera to wymienilem dobra sonde a dalej ten blad wywala....jezeli bedzie w miare dobre dojscie od dolu to sproboje je podmienic z prawa na lewa i zobacze czy blad sie przeniesie na lewa strone....bo nie wiem co tam jeszcze moge sprawdzic jakies pomysly???

Halunnn:
Panowie gdzie sie podzialiscie????

truten23:
Witaj, podmień te sondy i sprawdź czy się błąd nie przeniesie na drugi bank.
Jeśli się przeniesie to ta sonda którą wymieniłeś padła.
Właściwie to może faktycznie masz zapchany katalizator?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej