Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Kluczyk z AliExpress
eMWu:
--- Cytat: galanonim w Styczeń 24, 2020, 22:44:51 pm ---Czyli po prostu kopiuje się "pastylkę" immo z oryginalnego kluczyka do nowego?
--- Koniec cytatu ---
IMMO w X-Type siedzi w IPC, sterownik musi mieć zapisane minimum dwa transpondery. Procedura kodowania nie ma "dodaj jeden klucz" tylko wywala wszystkie i zapisuje nowe (minimum dwa). Trasponder używany i dopisujesz dwie pestki do sterownika. Klonować, możesz ale po co? Masz oryg. pilot z chipem i dodaj do tego następne ok 350-400zł, rozklejaj obudowę klucza nie ma sensu a i tak to bedzie klon.
Mając 2 wpisane klucze możesz w zasadzie samemu dopisać kolejne (nie wszystkie egz.).
--- Cytat: galanonim w Styczeń 24, 2020, 22:44:51 pm ---Nie wiem czy nie taniej i "lepiej" będzie po prostu wyjąć pastylkę i przymocować ją na stałe przy stacyjce
--- Koniec cytatu ---
Cebula roku.
--- Cytat: galanonim w Styczeń 24, 2020, 22:44:51 pm ---jeśli to w miarę proste wykodować immo z komputera.
--- Koniec cytatu ---
To nie jest stary VAG z IMMO zapisanym w ECU, albo coś prymitywnego co można pominąć, zcrossować jak archaiczne Fordy na TMS'ie. IMMO siedzi w IPC (Licznik), nie da się go "wyprogramować" AMEN.
Opcji masz parę:
1. Kluczyk pod immo z Forda (Focus/Mondeo MK3) + docięcie = ok 80zł + pestka ok 50zł + kodowanie 250zł = 380zł (netto)
2. Kluczyk oryginał używka z kota USA ok 100-150 + nowy grot ok 80 + docięcie 50 + kodowanie 250zł = ok. 500zł (netto)
3. ASO - ok 1200zł netto (tyle powiedzieli za XJ X350)
4. Kluczyk pod immo z Forda (Focus/Mondeo MK3) + docięcie = ok 80zł + klon ok 350-400zł
Aha, chińskie pestki do Jaguara niestety nie banglają, dlatego zaznaczam że trza albo KL albo SILCA albo używane.
szpadel68:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,2702.0.html
eMWu:
Tam jest temat o dokodowaniu pilota, jeden wpis jest tylko z kluczykiem od X308 (o ile pamiętam TIBBE 8 i raczej bez immo, a jeśli nawet tam jest immo to max 4C w puszce). 4C to zrobisz i za 50zł (nie jest crypto).
szpadel68:
No nie sądzę że nie ma w ogóle. "Dorobienie" w moim przekonaniu brzmi jak: "mam ale chcę jeszcze jeden". Jeśli się mylę to bardzo przepraszam ;)
Pzdr.
eMWu:
Tak, mając jeden kluczyk i żeby mieć drugi, który odpala, to:
1. Robisz klona
2. Robisz drugi klucz na używanym transponderze
Jeśli masz dwa klucze i chcesz trzeci, to da się dokodować bez JWDS/SDD itp. samymi kluczami (choć nie we wszystkich X'ach, bo np. w mojej benzynie 2002r. nie dało się w ten sposób i w Dieselach po 2006? chyba też nie, ale procedura Lost All Keys szła). Dlatego zazwyczaj jak robię klientowi klucz, to namawiam na dwa, bo koszt wtedy jest tylko pestki i surówki, nie trzeba kodować dwa razy nic.
Fajniejszy jest temat w XF i nowszych na keyless. Wystarczy dowolny klucz i dodkodujesz nawet jeden... w parę sekund.
A jeszcze jedno, tam napisałem o dziwnym przypadku, bo w tamtym X'ie VIN E5xxxx dało się WDS'em fordowskim, co by sugerowało, że immo nie było w ICP.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej