Poniekąd zgadzam się z kolegą szpadlem. X-Typów jest w Polsce trochę, a ludzi z JWDS-em, pomijając ASO jest jak na lekarstwo, a jednak ci ludzie w mniejszym lub większym stopniu dają sobie radę z odpowietrzaniem układu nawet w sytuacjach podbramkowych. Rozumiem, że posiadasz JWDS-a, który kosztował niemało i chcesz na tym zarobić, bo z czegoś się utrzymać trzeba, ale też nie popadajmy w skrajność, bo niektórzy właśnie mogą to zinterpretować jako "naciąganie na koszty". Poza tym w odpowietrzeniu układu mogą pomóc też inne, bardziej popularne i dostępne interfejsy jak np. Delphi, którym bynajmniej ja się posiłkowałem i który sprawdził się doskonale.
X-Typy to niewdzięczne i nietanie w utrzymaniu auta i jakbyśmy z każdym problemem (a trochę ich bywa) mieli biegać i szukać JWDS-a to byłyby zupełnie nieopłacalne w ekspolatacji. A w moim odczuciu te samochody nie są tego warte. I mówię to jako osoba bardzo dbająca i świadomie pakująca naprawdę sporo gotówki w samochód i każdy jego detal, które i tak nie zwrócą mi się nawet w 1/4.