Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Parujące szyby

<< < (2/2)

q_nerk:
U mnie problem z parującymi szybami wyeliminowałem:
-naprawa klapy obiegu - warto sprawdzić jak jest u Ciebie  - do kontroli nie musisz wyjmować schowka
-gąbka która uszczelnia obudowę filtra kabinowego była zmurszała - nie ukrywając wkleiłem na sicaflex
-dorobiłem "daszek" nad filtr kabinowy - tak by woda z podszybia nie miała jak skapać na filtr i jego obudowe - konstrukcja jest dość niewdzięczna w x-ach

Od tego czasu problemu z parującymi szybami nie mam wogóle.

najkon:
Tak jak mówisz kolego. Obudowa .. konstrukcja ino, że  pojemnika filtra kabinowego trochę licha i faktycznie lekko tam wilgotno i nawet liści trochę ;)

A ponadto głupi, bo nie zauważyłem.. zawsze jeżdżę na trybie AUTO z włączoną klimą.
Jak drań nagrzeje/schłodzi auto do temperatury ustawionej, to KOMPLETNIE wyłącza nawiewy.. i wtedy zaczynają parować mi szyby ;)
Myślałem... miałem pewność, że zmniejsza do poziomu 1 (jeden kwadracik) ale cały czas dmucha.  A tu taka niespodzianka :)

sztandi7:

--- Cytat: q_nerk w Styczeń 09, 2020, 14:59:22 pm ----dorobiłem "daszek" nad filtr kabinowy - tak by woda z podszybia nie miała jak skapać na filtr i jego obudowe - konstrukcja jest dość niewdzięczna w x-ach

--- Koniec cytatu ---

Szczególnie, że plastykowe podszybie lubi się nie trzymać, bo te cholerne zaczepy pękają :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej