Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
tuning mechaniczny Jaguara XFR 5.0
Wentyl:
skoro już jest 650 KM to do czego zmierzasz?
chcesz 1000 KM i 1/4 mili? :)
generalnie piszesz o mocy, a jak z hamulcami?
poprawiłeś?
pozdrawiam
Driv3rrrr:
Kółkiem i softem nigdy w życiu 650km nie wyciągnie. Z tego silnika maks to 580.
Później to już customowe kolektory i pod to dobieranie kompresora np z Corvette. Jednak wtedy lepiej to sprzedać i kupić coś na podwójnym doładowaniu
Grabol1983:
Dokładnie kolega ma racje. kółko kompresora z programem do tego wydech przelotowy, filtry K&N i świece sportowe. Dodatkowe doloty powietrza z góry i z dołu, wyszlifowałem kompresor czyli powiększyłem komorę kompresora. Doloty powietrza też zwiększone na większe.
Uzyskałem tym 580KM ale chciał bym więcej. Co jeszcze można zrobić koledzy?
A odnośnie hamulców to dają jeszcze rade, założyłem lepsze klocki i na razie jest ok. Mam w planie zmienić na lepsze zestawy ale jak osiągnę większą moc.
Głównie śmigam na autostradach po całej europie i przydało by się więcej koni. Jestem pasjonatem szybkiej jazdy i jest mi za myło porównując np do GTR.
ZAIC:
Jaki rozmiar kółka założyłes? Po wykonanych modyfikacjach "tylko" 580 KM? Podejrzewam, że masz to większe kółko (6%). Załóż to mniejsze (10%) a granica 600 KM powinna zostać przekroczona. W SV8 najmniejsze kółko kompresora plus soft daje około 500 KM, do tego wydech przelot i przy zdrowej serii powinno wypluć w granicach 520-530 KM. Widziałem XFR-y ze zrobionym wydechem, małym kółkiem kompresora, wkładkami K&N z mocami od 610 do 630 KM... Jeśli to dla Ciebie za mało to w grę wchodzą już naprawdę duże modyfikacje i koszty, moim zdaniem lepiej wymienić auto na np: M5 F10 - w tym przypadku sam downpipe plus soft to okolice 700 KM, a wachlarz modyfikacji jest oczywiście jeszcze większy.
cyberda:
Czyli kolego jesteś potencjalnym drogowym mordercą i strach spotkać ciebie na drodze. Ten który zabił gostka w Warszawie na przejściu dla pieszych też był pasjonatem szybkiej jazdy, a teraz w pace bawi się ale resorakiem. Mam nadzieję że szybko stracisz prawo jazdy. Doradzanie ci jak zwiększyć moc to tak jakby przykładać się do piractwa i jego konsekwencji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej