a moja przygoda taka że chciałem 3.0 4x4 w automacie ale tyle trupów sie naoglądałem ( jednego nawet kupiłem, przejechałem 6 km) że zakupiłem przypadkowo diesla 2.0 w biedziem dałem na niego 9k mówię co będzie to będzie, mam go już 3 lata i nie żałuje zakupu, obeszło się bez żadnej awarii, miałem jakieś 1.5 roku temu problem z głośną pracą wtrysków ale kilka razy zastosowany środek do czyszczenia i problem rozwiązany, dynamika spoko, jedynie to przy wyższych predościach ma za wysokie obroty bo no 140 to już 3 tyś, przydała by się 6. Co więcej, spalanie jakieś 6,5 litra chociaż bywa i 8 jak latam autostradą bo cały czas 150+ psioczą na diesla a mój ma juz 260k nie ma lekkiego zycia a jakoś smiga i się nie obraża. Ważne żeby kupić tego po 2005 roku bo jest zmieniona pompa wtryskowa i już nie opiłkuje, ewentualnie jakby wtryski padły to zmienić na te starsze bo po 2005 poszło na eko i są pod euro4 czyli trochę bardziej zaawansowane. Co do napędu na 4 to powiedz mi po co Ci to? Zabiera moc, zwiększa spalanie i psujak większy się robi. Mam niesmak po Audi, miałem kiedyś zwykłą a potem trafiła mi się z tym samym silnikiem i quattro a potem stwierdziłem że bez sensu jak się z niego nie korzysta