Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Kilka problemów, pytań, modyfikacji

(1/3) > >>

Kao:
Mam nadzieje że wspólnymi siłami damy radę rozwiązać moje problemy, wpierw sprawy techniczne silnik 2.0D
-Czy da się kupić gdzieś uszczelki weżyka powrotnego od wtrysków? czy trzeba cały wężyk?
-Mam problem z okrągłą klapka od rozrządu, bylo wszystko ok ale sobie ją odkręciłem, od tego czasu cały czas mi cieknie olej z tej klapki, już nawet kupiłem drugą w zamienniku ale to była porażka, potem kupiłem oryginał i dalej cieknie? spotkał się ktoś z takim problemem?
- termostaty, przyszło zimno to wskaźnik temp dochodzi max do 1/4, co z tym zrobić? ruszać nie ruszać? auto grzeje git nic mu się tam nie dzieje więc nie wiem ale jeżeli nawet to jak sprawdzić który termostat dał ciała?
-Skrzynia biegów, po postoju dłuższym  nie ważne czy lato czy zima, po odpaleniu nie mogę wbić niskich biegów i wstecznego, muszę wbić 5 i potem już wszystko chodzi cacy, sprzęgło chodzi super, nie czuć jego zmęczenia, pompowanie pedałem kilka razy tez nic nie zmienia, tak sobie pomyślałem o linkach, co myślicie?
-Jak mogę po VINie sprawdzić czy oryginalnie mam tempomat?

-

ziutek567:
Na przedostatnie o biegach mogeę ci zasugerować, że wina może leżeć w mechanizmie wybieraka, ale żeby go sprawdzić musiał byś go wyjąć, bo może łożysko w którym chodzi właśnie kończy swój żywot

Kao:
No i już jakis konkretny trop ale olać to ja się przyzwyczaiłem i mi to totalnie nie przeszkadza. Jeszcze pytanie odnośnie parkometrow, odkąd kupiłem nie działają, przemienialem i podmieniłem czujniki i nadal nie działa, jest tylko piiiiiip długi sugerujący awarię, kable są ok, czy przód będzie działał w uszkodzonym tyłem i odwrotnie? Można jakoś sprawdzić sprawność modułu?

ziutek567:
hak jest? czujniki cofania można sprawdzić dosłownie palcem. Musisz wrzucić wsteczny i dotykać środka palcem, powinien lekko pulsować jeśli nie to wiadomo wtedy który jest uszkodzony, czujniki z przodu chodzą cały czas. Jeśli wszystkie pipkają albo żaden nie pipka to wina pewnie leży po stronie centralki albo kabli, albo po prostu wykrywają ci hak jeśli go masz.

Kao:
haka nie mam, nie działa mi ani przód ani tył, w tyłu zimieniałem wiązkę bo była niepewna ale nic to nie pomogło, sprawdze jeszcze sprawność tych czujników

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej