Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Amortyzatory wymiana
pirullo:
Taką cenę podają na Allegro, każda sekcja po 1300zł. Tutaj ogłoszenie innej firmy ale cena ta sama 1299zł tylko za część hydrauliczną.
https://allegro.pl/oferta/amortyzator-jaguar-xj-x350-x358-xj6-xj8-7438349805
Generalnie ja jest po wymianie na zamienniki po 850zł sztuka NOWE także regeneracja albo zakup używanych wg mnie nie opłacalny. Firma z Niemiec 30 dni na zwrot i 2 lata gwarancji. Wymiana i adaptacja wykonana we Wrocławiu w ECS myślę że znany serwis w grupie i to nie tylko użytkownikom w Wrocławia i okolic.
Testowaliśmy u nich go 2 dni, ja zrobiłem ok100km i zachowują się poprawnie. Przodu na przeglądzie w kwietniu miałem 68% lub 72% nie pamiętam już w tej chwili ale wg mojego odczucia nowe tyły zachowują się lepiej. Na pewno przyjemniej przejeżdżają przez progi zwalniające. Testowałem też wjazd przodem i tyłem na krawężnik i tył mniej się buja ale może też bo jest lżejszy. Narazie mogę tyle powiedzieć.
pirullo:
Znalazłem ogłoszenie Nagengast: 1320zł jedna sekcja!
https://allegro.pl/oferta/amortyzator-jaguar-xj-xj6-xj8-po-2003-regenerowany-7116488057
Oferta dotyczy naprawy części hydraulicznej lub części pneumatycznej. W przypadku tego modelu, prosimy o przesłanie Państwa amortyzatora wraz ze zleceniem naprawy, z dokładnym opisem usterki. Na tej podstawie i po badaniu wstępnym, telefonicznie potwierdzimy konieczne naprawy oraz związane z tym koszty.
pirullo:
Po przejechaniu ok1000km mogę powiedzieć że amortyzatory zachowują się co najmniej prawidłowo. Przejechały już ponad 1000km z czego ponad 500km z pełnym obciążeniem (4 osoby + bagaż), testowałem je na kostce brukowej, autostrada prędkość do 180km/h (auto wiadomo że pojedzie szybciej ale nie czuje takiej potrzeby).
Nie czuję niczego nie pozytywnego, same plusy auto prowadzi się pewnie przy niskich jak i wysokich prędkościach. Tył zrobił się w moim odczuciu pewniejszy jakby sztywniejszy w porównaniu z przodem (przód oryginał 180000km na stacji diagnostycznej 68%).
Auto od wymiany najdłużej stało nie używane narazie ok2dni nie widać po tym czasie było żadnej zmiany w wysokości.
Podczas testowania go w ECS wyszło że prawy przód też prawdopodobnie lekko upuszcza powietrze (należy odłączyć akumulator, wtedy auto samo się nie poziomuje cały czas i wizualnie można ocenić gdzie opada). Zamówiłem też nowe tej samej firmy na przód, także za tydzień będę miał nowy komplet na całym aucie. Będę zdawał relację na bieżąco.
kwintek1992:
Ktoś może przerabiał zawieszenie na gwint bądź zwykłe zawieszenie ? Są jakieś konwersje czy coś , jak tak to jakie koszta ?
Boodzio2:
Do zestawy na sprężynach dedykowane ok 8000 za kpl. Jeśli mowa o air to już temat dla firmy zajmującej się na codzien. Jeśli do eski wkładają miechy to tu tym bardziej będzie szło. Kwestia zgrania elektroniki.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej