Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zakup Jaguara z automatem i 4x4

<< < (2/3) > >>

aksel:
Znalezienie kogoś kto dobrze zamontuje w tym aucie  LPG graniczy z cudem, ale jest to wykonalne. Jeśli ktoś to zrobi dobrze to będziesz jeździł długo, tanio i bezproblemowo.

sztandi7:
Jest problem z LPG przez pompę paliwa, w której ciężko oszukać ciśnienie paliwa, a nawet najmniejsze rozjazdy kończą się wywalaniem błędu o zbyt ubogiej mieszance i przez to sporo tych aut nie jeździ w 100% prawidłowo na LPG. Dlatego wsadza się dobry emulator lub mechaniczny przelew o konkretnych przekrojach przewodów. Oba rozwiązania mają swoich zwolwnników. Dużo przydatnego info znajdziesz w innych tematach.

voitec:
sztandi7, skąd to info o ubogiej mieszance? Bo w mojej opinii powoduje P0191, chyba że przy źle skonfigurowanym emulatorze, to P2635.

sztandi7:
Z autopsji oraz z obserwacji innych samochodów posiadających LPG.  Walczyłem ze swoim kotem, jeżdziłem z podpiętym komputerem i zbierałem wykresy z pracy sond, korekt, ciśnienia paliwa etc. Uboga mieszanka pojawiała mi się zazwyczaj wtedy kiedy spadało ciśnienie na pompie, auto jeszcze przez chwilę próbowało ustabilizować pracę i kilka/kilkanaście sekund później pojawiał się check.  O dziwo P0191 wyświetliło mi się może kilka razy.  A problemem był właśnie LPG.

Puenta jest taka, że hmm...Jakby to powiedzieć - niektóre zczytane błędy z Naszych iksów nie do końca mają sens, mimo że jasno określają przyczynę usterki, która de facto nią nie jest :) Ten typ już tak ma. To coś jak z kobietami, nie zawsze da się je zrozumieć  :-gwizd

voitec:
Ok, nie kwestionuję, aczkolwiek, ja trochę wykresów z moich aut się naoglądałem, ale takiej zależności nie zauważyłem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej