Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zakup Jaguara z automatem i 4x4

<< < (3/3)

tomek_n:
Wiele czasu w aucie spędzam poza domem i robię sporo kilometrów. Zależy mi na niezawodności auta, więc instalacja LPG raczej odpada, skoro lubi być kapryśna. Hmm... chyba jednak będę musiał zdecydować się diesla, ze względu na ekonomię.
Pozwolę sobie wypytać się o diesla w tym temacie, żeby nie tworzyć kolejnego, Zastanawia mnie klasyczny problem silników 2.0 i 2.2, wtryski uszkadzane przez pompę paliwa. Czy jest jakiś sposób na profilaktykę w temacie pompy, może wymiana ? W końcu taniej wymienić pompę niż 4 wtryski.

voitec:
Niezawodność, diesel - wybierz jedno z dwóch :D
Naprawdę zdrowszy będziesz użytkując Pb+LPG.

sztandi7:
Najlepszy sposób, żeby uniknąć awarii diesla to kupić benzyniaka. I mówię to całkiem poważnie. Nie warto bawić się w diesle w X-Type. Ani to dynamiczne, ani jakoś szczególnie oszczędne, a i z wyposażeniem zazwyczaj bywa gorzej.

Kao:
a moja przygoda taka że chciałem 3.0 4x4 w automacie ale tyle trupów sie naoglądałem ( jednego nawet kupiłem, przejechałem 6 km) że zakupiłem przypadkowo diesla 2.0 w biedziem dałem na niego 9k mówię co będzie to będzie, mam go już 3 lata i nie żałuje zakupu, obeszło się bez żadnej awarii, miałem jakieś 1.5 roku temu problem z głośną pracą wtrysków ale kilka razy zastosowany środek do czyszczenia i problem rozwiązany, dynamika spoko, jedynie to przy wyższych predościach ma za wysokie obroty bo no 140 to już 3 tyś, przydała by się 6. Co więcej, spalanie jakieś 6,5 litra chociaż bywa i 8 jak latam autostradą bo cały czas 150+ psioczą na diesla a mój ma juz 260k nie ma lekkiego zycia a jakoś smiga i się nie obraża. Ważne żeby kupić tego po 2005 roku bo jest zmieniona pompa wtryskowa i już nie opiłkuje, ewentualnie jakby wtryski padły to zmienić na te starsze bo po 2005 poszło na eko i są pod euro4 czyli trochę bardziej zaawansowane. Co do napędu na 4 to powiedz mi po co Ci to? Zabiera moc, zwiększa spalanie i psujak większy się robi. Mam niesmak po Audi, miałem kiedyś zwykłą a potem trafiła mi się z tym samym silnikiem i quattro a potem stwierdziłem że bez sensu jak się z niego nie korzysta

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej