Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF Polift Jaki silnik?

<< < (5/7) > >>

interlukasz:
Witam, nie wiem gdzie będziesz głównie jeździł ale jeśli będą to dłuższe trasy to nie ma sensu gazować, przy spokojnej jeździe spali ok.10L/100km a nieraz nawet troszkę mniej.
Jeśli tylko miasto tak jak jest w moim przypadku (krótkie odcinki) to ok.15litrów. Mam wersję z USA 5.0 2013rok 510KM polift

Castrol:

--- Cytat: EVO636 w Listopad 20, 2019, 19:57:55 pm ---EGP gazują wszystko, i są sprawdzeni przez wielu klientów a dodam że nawet lubią wyzwania

--- Koniec cytatu ---
Pytałem, jaguara z tym silnikiem jeszcze nie robili i nie maja do niego instalacji

--- Cytat: kamis w Listopad 20, 2019, 23:30:21 pm ---Bieda to nie wstyd.

--- Koniec cytatu ---
Skoro mogę płacić połowę mniej to dlaczego nie? Mam ciężka nogę więc z tym spalaniem w 5l wydaje mi się ze nie będzie różowo :)

--- Cytat: interlukasz w Listopad 21, 2019, 20:20:03 pm ---Witam, nie wiem gdzie będziesz głównie jeździł ale jeśli będą to dłuższe trasy to nie ma sensu gazować, przy spokojnej jeździe spali ok.10L/100km a nieraz nawet troszkę mniej.
Jeśli tylko miasto tak jak jest w moim przypadku (krótkie odcinki) to ok.15litrów. Mam wersję z USA 5.0 2013rok 510KM polift

--- Koniec cytatu ---
Łukasz, wymieniałeś może świece w swoim? To prawda ze trzeba motor wyciągać?

interlukasz:
nie wymieniałem świec, ogólnie jeżdżę już ponad rok i nic się nie dzieje

Amper:

--- Cytat: Castrol w Listopad 22, 2019, 10:00:06 am ---
--- Cytat: EVO636 w Listopad 20, 2019, 19:57:55 pm ---EGP gazują wszystko, i są sprawdzeni przez wielu klientów a dodam że nawet lubią wyzwania

--- Koniec cytatu ---
Pytałem, jaguara z tym silnikiem jeszcze nie robili i nie maja do niego instalacji

--- Cytat: kamis w Listopad 20, 2019, 23:30:21 pm ---Bieda to nie wstyd.

--- Koniec cytatu ---
Skoro mogę płacić połowę mniej to dlaczego nie? Mam ciężka nogę więc z tym spalaniem w 5l wydaje mi się ze nie będzie różowo :)

--- Koniec cytatu ---

Zapytaj w firmie Abart we Wrocławiu. Zagazowali już kilka XF 5,0l. Sam planuję zagazować swojego 5,0l n/a, ale najpierw pojeżdżę tylko na benzynie.

Tu masz opis zagazowania XF 5,0l https://www.abart.com.pl/pl/galeria/jaguar/jaguar-xf-5-0-v8-i782

Filmik, rok po zagazowaniu https://www.youtube.com/watch?v=J0cTntUxGGg&feature=share&fbclid=IwAR3UP9iGBkc3xuxIZ-3W3GYvre78aHNM4AXyKRVCGfmTsOZ6manTqwCS8RA

A tu ich FB https://www.facebook.com/AbartAutoGazSerwis?_rdc=1&_rdr  Zagazowali trochę fajnych aut, m.in. Lexusa hybrydowego, a teraz widzę również Jaguara XE.

swider:
Drodzy koledzy, chcialbym odswierzyc temat, poniewaz nosze sie z zamiarem zakupu XF-a z 3 litrowym dieselem (275 km) z rocznika 2013 w wersji kombi.
Czy jestescie w stanie doradzić czy to dobry wybór? Nigdy kompletnie nie mialem do czynienia z Jaguarem (Wczesniej glownie auta z grupy VAG).
Auta w tych rocznikach głownie maja przebiegi rzedu 150-200 K km.

Byłbym bardzo wdzięczny za opinie dotyczace:
-Awaryjności (w szczegolnosci silnika).
-kosztów esploatacji (koszty części zamiennych)
-Ogolne opinie na temat tego modely w tym konkretnym silniku.

Auto z przeznaczeniem dla rodziny 2+1.

Z gory dziekuje za podpowiedzi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej