Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Xj8 4.0 v8 - częste ubytki płynu, dziwny przypadek...

<< < (2/10) > >>

Dodo88:
Korek wymieniałem więc to wykluczam.
W takim razie sprawdzę ciśnienie.
Dzisiaj zbadałem wszystkie opaski i połączenia przewodów wodnych, wszystko było w porządku.

Kie³bek:
U mnie ostatnio płyn znikał, komunikat o niskim poziomie wyskakiwał, w zbiorniczku powietrze sie pokazywalo. Okazało się że mam wyciek spod pompy wody w takim miejscu że dopiero lusterkiem go znalazłem.

ZAIC:
Witam, sprawdź dokładnie cały układ chłodzenia, węże itd. miałem w poprzednim aucie podobny problem. Okazało się, że pęknięty był wąż, w życiu bym tego nie zauważył. Do tego ten wąż był na tyle blisko silnika, że płyn od razu wyparowywal nie pozostawiając żadnego śladu wycieku. Mój kolega miał znowu inny przypadek. Płyn ubywał, nie było widać wycieków. Już chciał wymieniać uszczelki pod glowicami. Okazało się, że zbiorniczek wyrównawczy był pęknięty i tamtędy powolutku ubywało płynu.

Dodo88:
Jeszcze się nie uporalem z tym problemem...
Problem w tym, że u mnie plyn ubywa w zależności od sposobu jazdy,tzn.gdy jeżdżę agresywnie to po przejechaniu 15 km mam komunikat o niskiej ilości płynu. Po zgaszeniu silnika i powolnym odkrecaniu korka zbiorniczka ,słyszę jak płyn przelewa się do wyrownawczego i smtamtad na ziemię, wyciek jest niezauwazalny podczas pracy silnika na postoju przy każdym zakresie obrotów.

maron:
więc wyrzuca przez zawór ciśnieniowy w korku?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej