Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jakie głośniki ?
jaguarstype2004:
Napiszę tak, jak pod Focala podepniesz jeszcze jakiś fajny sub, to B&W czy Meridian nie ma nawet co startować, szczególnie wysokie tony są bardzo słabe (męczące/syczące) nawet w najdroższych wersjach. Co do wyciszenia - drzwi fabrycznie w XF mają trochę maty wyklejonej i są szczelnie zamknięte ( nie ma otworów technologicznych) także nie mają najgorszych warunków do zagrania, ale wyciszenie nic nie da w wysokich pasmach gdzie najbardziej kuleje jakość, muzyka to nie sam bas, fabrycznie wrzuca się najtańszy subwoofer klepany za parę groszy, by bas buczał i każdy przeciętny słuchacz jest mega zadowolony bo głównie na to zwraca uwagę
Amper:
Super, dzięki za info. A jak jest ze średnicą głośników Focal? Trzeba dopasowywać otwory w drzwiach czy to pasuje z marszu? Możesz zaproponować jakiś fajny sub, ale nie chcę tuby? Pod suba najlepiej byłoby wykleić bagażnik, nie?
jaguarstype2004:
zamawiam właśnie Focal IBUS 20, fajny a zależy mi na tym żeby pół bagażnika nie zająć subem, przydałoby się wykleić,chyba że chcesz żeby blachy pierdziały, butyl + pianka pochłaniająca
cyberda:
Panowie, a jakie ałściwie powinny być głośniki do XF? Czy 17 cm podejdą czy muszą być 16,5 cm ?
AdamWeber:
Witajcie,
Dołączyłem do zakupów kolegi jaguarstype2004 i kupiłem taki wzmacniacz:
https://www.sklep.caraudioteam.pl/focal-fds-2350-p-5999.html
Montaż nowego sprzętu mam zaplanowany na początek 2020 roku ale coraz częściej chodzi mi po głowie rozbudowanie zestawu.
Przy tym planie będę potrzebował wzmacniacz 4-kanałowy a tym samym byłbym gotów odsprzedać mój nabytek.
Zainteresowanych proszę o priv - cena u mnie będzie dużo niższa niż z linku powyżej :o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej